quantum banneri 2

Norjalle naisten viestikulta Holmenkollenilta – Kaisa Mäkäräinen hallitsi avausosuutta

Norjan kultajoukkue hiihtojärjestyksessä oikealta vasemmalle: Synnöve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff ja Marte Olsbu. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Norjan kultajoukkue hiihtojärjestyksessä oikealta vasemmalle: Synnöve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff ja Marte Olsbu. Kuva: Tumashov/NordicFocus

Norja on voittanut naisten ampumahiihdon MM-viestin Holmenkollenilla. Joukkueessa hiihtivät Synnöve Solemdal, Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff ja Marte Olsbu.

Mitalitaisto huipentui ankkuriosuuden viimeiselle hiihto-osuudelle, jonne Norjan Marte Olsbu lähti kymmenen sekunnin erolla Ranskan Marie Dorin Habertiin ja Saksan Laura Dahlmeieriin.

Dahlmeierista ei ollut Ranskan tai Norjan haastajaksi ja 22-vuotias saksalainen tyytyi varmistamaan pronssin. Sen sijaan Marie Dorin Habert teki kaikkensa saavuttaakseen Olsbun, mutta lopulta matka jäi kesken ja Norja tuuletti voittoa. Pahasti avausosuudella epäonnistunut Ranska nousi mitaleille oli maalissa toisena viisi sekuntia Norjan jälkeen. Pronssijoukkue Saksa jäi puoli minuuttia.

Norja teki taktisesti oikean ratkaisun, kun se laittoi takaa-ajossa ja normaalikilpailussa epävarmasti ampuneen Tiril Eckhoffin kolmannelle osuudelle. Pikakilpailun maailmanmestari Eckhoff onnistui loistavasti ja nosti Norjan selvään johtoasemaan, jota Olsbu onnistui puolustamaan menestyksekkäästi.

Suomen viesti alkoi hienosti, kun ilman varapatruunoita selvinnyt Kaisa Mäkäräinen vaihtoi Suomen kärjessä toiselle osuudelle. Auli Kiskola, Laura Toivanen ja Sanna Markkanen eivät kuitenkaan pysyneet kärjen vauhdissa. Maalissa Suomi oli 17:s viisi minuuttia ja 21 sekuntia kärjestä. Suomalaiset eivät joutuneet sakkokierroksille ja käyttivät seitsemän varapatruunaa.

-Juho-Veikko Hytönen


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama