Triac Carbon Skate 550x90

Jämin Jänne lähtee suistamaan Vuokatin miesten viestin vallasta

Hiihtäjät vasemmalta Roosa Niemi, Riikka-Liisa Räsänen, Hennariikka Rahkola, Antti Ojansivu, Ristomatti Hakola, Harri Niemi, Markus Vuorela, Mikko Loukkaanhuhta.

Hiihtäjät vasemmalta Roosa Niemi, Riikka-Liisa Räsänen, Hennariikka Rahkola, Antti Ojansivu, Ristomatti Hakola, Harri Niemi, Markus Vuorela, Mikko Loukkaanhuhta.

Jämin Jänne on koonnut tiimiinsä lähialueen lupaavimmat hiihtäjät. Joukkueenjohto ja tiimin taustajoukot Tero Vehkamäen johdolla muistuttavat, että jokaisen hiihtäjän taustalla on vahvat kasvattajaseurat, joissa on tehty ja tehdään edelleen tärkeää työtä nuorisohiihtäjien parissa.

- Kasvattajaseurat ovat tehneet tärkeää työtä, eikä heidän panostaan saa missään nimessä unohtaa. Tiimin tarkoituksena on tarjota hiihtäjille ammattitaitoinen taustaryhmä, jotta hiihtäjät voivat keskittyä oleelliseen, Vehkamäki muistuttaa.

Jänne lähtee tulevaan Suomen Cup -kauteen hakemaan Vuokatti Ski Team Kainuun päänahkaa miesten viestissä. Joukkue on kasvanut tulevaan kauteen ja seitsemän hengen miehen voimin lähdetään.

- Vuokatti on kymmenen vuotta dominoinut miesten viestiä kotimaassa. On lajin ja kaikkien kannalta hyvä, jos Vuokatti pystytään haastamaan ja heidän dynastiansa lopetettua, Vehkamäki kertoo.

Tammikuussa Jämillä hiihdetään Suomen Cupin -osakilpailu, joka toimii samalla nuorten MM-kilpailujen tarkkailukisana. Kotikenttäetu pyritään hyödyntämään maksimaalisesti.

Joukkueen hiihtäjistä kuudella on maailmancup-kokemusta, eniten luonnollisesti A-maajoukkuehiihtäjä Ristomatti Hakolalla. Lisäksi Antti Ojansivu, Hennariikka Rahkola, Aku Nikander ja Harri Niemi ovat saaneet kokemusta maastohiihdon maailmancup-kisoista, Mikko Loukkaanhuhta ampumahiihdon maailmancupista.

JÄMIN JÄNNE – URHEILIJAT KAUSI 2016-2017 TAVOITTEINEEN

MIEHET

Ristomatti Hakola, kasvattajaseura Kankaanpään Urheilijat

- Kyllä se kaikkia eteenpäin ajaa, kun joukkueen sisälläkin on enemmän kilpailua viestipaikoista. Kaikki ovat eri ryhmissä, niin porukka on eri leireillä. Sprintti on kulkenut, mutta se on niin raadollisen pitkä päivä, ettei se ole suosikki. Kyllä perinteisen matkat on selvästi minulle suosikki.

- Kisapäivä on urheilijan juhlapäivä, ennen kisaa ei kyllä ole kivaa, kun jännittää. Maajoukkueleirillä jokainen lenkki on kuin pieni kilpailu, niin ne ovat henkisesti aika raskaita. Suksea ei voi runnoa niin kuin rullasuksia. Lahden MM-kisoissa tavoitteena on paikka vapaan sprinttiin. Toki MM-kisoissa hiihdän kaikki, mitä tarjotaan.

Antti Ojansivu, kasvattajaseura Ylöjärven ryhti

- Tavoite on hiihtää Lahden MM-kisoissa. Skiathlonia varten olen treenannut. Kaikilla on niin omat aikataulut, kun ollaan eri leireillä, mutta meistä kolme (Antti, Harri, Ristomatti) on enemmän Rovaniemellä ja kaikki kierretään samoissa kisoissa. Tällä hetkellä on pikku flunssa päällä, mutta katsotaan kun kausi alkaa. Kaikki ovat tässä vaiheessa kautta kunnossa ja tekevät ennätyksiä, mutta kisassa nähdään, kuka on oikeasti kunnossa. Kukaan ei lähtöviivalla kysele, että kuinka paljon on treeniä pohjalla.

Tuomas Myllykoski, kasvattajaseura Noormarkun Nopsa

- Valmistautuminen on sujunut massahiihtoihin keskittyen eli harjoittelu on painottunut tasatyöntöön. Kauden päätavoitteena on Ylläs-Levi Ski Classic top neljäänkymppiin ja Finlandia-hiihdon voitto. Jänne on tuonut lisäarvoa menestyvän ja tavoitteellisen tiimin myötä, Jämin Suomen Cup -osakilpailun viesti on myös merkattu kalenteriin. Toisellakin joukkueella on mahdollisuus hyvään sijoitukseen.

Markus Vuorela, kasvattajaseura Jämin Jänne

- Kauteen valmistautuminen on ollut tänä vuonna erilaista, sillä aiemmin olen opiskellut, mutta nyt elän pelkästään hiihdolle. Nyt asun Vuokatissa ja olen saanut panostaa tähän täysillä. Leiriviikot ovat olleet kovia, kun olen kahdessa akatemiaryhmässä. Toukokuun alusta saakka on kertynyt 4500 kilometriä juoksua ja rullahiihtoa, putkihiihdot puuttuu siitä listasta, mutta kyllä töitä on tehty. Tavoitteena on hiihtää SM-kisoissa kymmenen sakkiin, kauden on päätavoite on nuorten MM-kisoissa tammi-helmikuussa. Siellä erityisesti 15 kilometrin vapaa.

Mikko Loukkaanhuhta, kasvattajaseura Kankaanpään Urheilijat

- Nyt todennäköisesti pääsee Suomen Cupiin kaksi miesten joukkueetta viestiin. Henkilökohtaisesti tavoitteet on enemmän ampumahiihdon puolella. Kaikilla meillä on tavoite päästä ykkösjoukkueeseen SM-viestiin, mutta toki Suomen Cupissa ja SM-kisoissa on tarkoitus menestyä.

Aku Nikander, kasvattajaseura Lohjan Louhi

- Kauteen valmistautuminen on sujunut hyvin, oon ottanut enemmän valmennushommia ja junnujen kanssa kehittäviä. Jalalla on suorituskunto parempi kuin koskaan eli juoksu kulkee, nyt se pitäisi saada siirrettyä sukselle. Kokonaiskuormitusta pitää tarkkailla ja olla tuntosarvet pystyssä leirin jälkeen. Tällä hetkellä menen valmennus ja opinnot edellä, ja Jämin Jänteen viestijoukkueen ehdoilla. Jämin Jänne oli viime vuonna Tarinan mestari. Minä haluan olla mukana nostamassa joukkuetta myös kilpailuissa Suomen mestaruuteen. On hieno olla osa näin hienoa tiimiä. Päätavoite on viesteissä.

Harri Niemi, kasvattajaseura Lempäälän Kisa

- Nyt oli aika oikea vaihtaa. Halusin uutta potkua omaan hiihtouraan. Varsinkin viesti motivoi, kun ei ole mahdollisuuksia, että pääsisin maailmancupiin. Tästä on tullut lisämotivaatiota omaan harjoitteluun. Viime vuodesta on vauhtia nostettava, jos meinaa kisoissa päästä ykkösjoukkueeseen. Toki se potkii eteenpäin myös henkilökohtaisissa kisoissa.

NAISET

Hennariikka Rahkola, kasvattajaseura Rajamäen Kehitys

- Treenikausi on mennyt hyvin. Sain fysioterapiaopinnot päätökseen ja nyt aikaa on ollut enemmän treenaamiseen ja erityisesti lepoon. Olen tehnyt jonkun verran fysioterapeutin töitä. Henkilökohtaisesti haluan päästä kotimaan ja ehkä ulkomaankin maailmancupeihin sekä parantamaan SM-kisojen kahdeksatta sijaa. Viestissä tavoitteet on sijoittua kuuden parhaan joukkoon kokonaiscupissa, se tarkoittaa että kaikkien pitää olla terveenä aina kun viestejä hiihdetään.

Riikka-Liisa Räsänen, kasvattajaseura Joutsan Pommi

- Hyvältä näyttää tässä vaiheessa. Olen pysynyt terveenä ja odotan kauden avausta. Viime kausi ei mennyt niin hyvin kuin edellinen kausi antoi odottaa. Tänä vuonna olisi tavoitteena hiihtää viidentoista parhaan joukkoon, eikä viestissä lähdetä kokonaiscupin kuudetta sijaa huonompaa tavoittelemaan.

Roosa Niemi, kasvattajaseura Jämin Jänne

- Tavoitteena on SM-kisoissa hiihtää kymppisakkiin ja toivon, että viestissä tulisi menestystä. Tähän kauteen olen saanut valmistautua terveenä. Opiskelen viimeistä vuotta lähihoitajaksi.

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama