Triac Carbon Skate 550x90

Hakola ylivoimaiseen voittoon Tampereella

Ristomatti Hakola oli hyvässä vireessä Tampereen FIS-kisoissa. Kuva: Anni Ala-Mettälä

Ristomatti Hakola oli hyvässä vireessä Tampereen FIS-kisoissa. Kuva: Anni Ala-Mettälä

Tampereen Kaupissa käytiin lauantaina kovatasoiset Pyrinnön FIS-hiihdot, joissa miesten sarjan ylivoimaiseksi ykköseksi nousi Jämin Jänteen Ristomatti Hakola voittaen toiseksi tullutta Anssi Pentsistä yli minuutin.

Hiihtomatkana miehillä oli hieman yli 13km. Kolmanneksi hiihti Vesa Kallio, jonka Hakola ehti hiihtää maalisuoralla kiinni lähdettyään puolitoista minuuttia myöhemmin.

Miesten kilpailussa kärkikolmikko hiihti tasatyönnöllä, sillä latu oli miehille suhteellisen helppo, vaikkei siinä varsinaisesti tasaisia osuuksia olekaan.

Hakola oli kilpailun jälkeen tyytyväinen hiihtoonsa ja kertoi normaalimatkan kilpailun sopineen hyvin viikonlopun ohjelmaan viime viikon Davosin maailman cupin sprintin jälkeen. Kiitosta keräsivät myös kilpailujärjestelyt, ja se että myös eteläisessä Suomessa järjestetään alkutalvesta kovatasoisia FIS-kisoja.

Jatkosuunnitelmikseen mies kertoi suuntaavansa sunnuntaina ampumahiihtokisoihin, koska vapaan tyylin kisoille on nyt harjoituksellisesti tarvetta, ja sellaiset sattuvat löytymään sopivasti läheltä.

Naisten kilpailu oli tiukempi, kun kymmenen kilometrin kilpailun voitti Jämin Jänteen Hennariikka Rahkola 8,7 sekunnin erolla ennen järjestävän seuran Terhi Pollaria. Kolmanneksi sijoittui Emilia Myllykoski häviten voittajalle 23,7 sekuntia.

Kaikkiaan kilpailijoita Kaupin laduille oli ilmoittautunut yli 200, eli kyseessä olivat suuret kilpailut. Kaupin laduilla kilpaillaan talvella myöhemminkin useaan otteeseen, ja talven isoimmat kilpailut tulevat olemaan Pyrinnön järjestämät veteraanien SM-kilpailut helmikuussa. Vuoden päästä samoissa maastoissa hiihdetään nuorten SM-kisat.

Tulokset

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama