Triac Carbon Skate 550x90

Yläkoukun irtoaminen ja jäinen latu Mäkäräisen murheena

Kaisa Mäkäräinen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräisellä oli epäonnea Tshekin Nove Mestossa käydyssä ampumahiihdon naisten maailmancupin 10 kilometrin takaa-ajokisassa. Yhdenneksitoista sijoittunut Mäkäräinen kaatui heti kilpailun alkuvaiheessa ja joutui antamaan tasoitusta ampumapaikalla.

– Aseen perälevyn yläkoukku irtosi kaatumisen seurauksena. Koukkua käytetään makuuammunnassa. Yllättävän kunnialla siihen nähden selvisin, vaikka pasmat siinä vähän sekaisin menivätkin, Mäkäräinen kertoi puhelimitse.

Viidenneltä sijalta ladulle lähtenyt Mäkäräinen ampui ensimmäiseltä paikalta yhden sakon. Toinen ja kolmas ammunta menivät Mäkäräisellä ilman sakkoja, mutta päätöspaikalta hän pummasi kahdesti. Mäkäräinen hävisi kisan voittaneelle Anais Chevalierille minuutin ja kuusi sekuntia.

– Latu oli todella jäinen, kuin luistinrata. Sellainen ei ole sopinut minulle koskaan, Mäkäräinen kertoi.

LaukkanenNFmanzoni

Toinen suomalainen Mari Laukkanen ampui niin ikään kolme sakkoa, mutta pystyi parantamaan perjantain pikakisasta peräti kymmenen sijaa. Laukkanen oli lopputuloksissa 15:s. Se on Laukkaselle hänen kauden paras sijoituksensa henkilökohtaisissa kilpailuissa.

– Onhan tässä silti parannettavaa. Samantyyppistä tämä on ollut. Sellaista puolihyvää, Laukkanen kuvaili suoritustaan.

– Aiempina vuosina olen romahtanut takaa-ajoissa. Tällä kaudella neljän ammunnan kisat ovat sujuneet paremmin.

"Kiva, että tulosliuska vaihtelee"

Naisten maailmancup sai toisessa kisassa peräkkäin uuden voittajan. Perjantain pikakisan ykkönen oli ensi kertaa urallaan Venäjän Tatjana Akimova, ja lauantaina oli 23-vuotiaan Chevalierin vuoro kiivetä korkeimmalle korokkeelle ensimmäistä kertaa henkilökohtaisen matkan jälkeen.

– Kiva, että tulosliuska vaihtelee ja kärkeen tulee uusia tyttöjä. Näkisin, että Chevalierin kohdalla ykköspaikka on looginen jatkumo. Jossain vaiheessa se ykköstila piti hänelle napsahtaa, Laukkanen sanoi.

Mäkäräinen komppasi joukkuekaveriaan.

– Chevalierin voitto ei ollut yllätys. Hän pääsi ladulle toisena. Hänellä kyllä riittää hiihtovauhti kärkeen, kunhan ammunta sujuu, Mäkäräinen summasi.

Tulokset

STT–TUOMAS REINIKAINEN

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama