Triac Carbon Skate 550x90

Suksivoitelija vei viestiä Norjan kakkosjoukkueessa maailmancupin viestissä

Lars Högnes sunnuntain viestissä La Clusaz'ssa. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Lars Högnes sunnuntain viestissä La Clusaz'ssa. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Norjan maajoukkue joutui tekemään erikoisen ratkaisun sunnuntain hiihdon maailmancupin miesten viestiosakilpailussa Ranskan La Clusaz’ssa.

Maajoukkuemies Simen Anders Sveen sai ruokamyrkytyksen lauantain kilpailun jälkeen, eikä hänestä ollut hiihtäjäksi sunnuntain viestissä.

Varamiesten puutteessa norjalaiset turvautuivat apuun huoltokopin puolelta. Suksivoitelija Lars Högnesille annettiin sukset lainaan ja käsky hiihtää Norjan kakkosjoukkueessa kolmatta osuutta. Aivan pystymetsästä hiihtäjää ei tarvinnut repiä, sillä 35-vuotiaalla Högnesillä on urheilijataustaa.

Högnes on kilpaillut koko 2000-luvun alkupuolen kansallisella tasolla. Vuonna 2003 hän saavutti uransa parhaan henkilökohtaisen sijan Norjan kansallisissa mestaruuskilpailuissa ollen 50 kilometrillä 16:s vajaa kahdeksan minuuttia voittaja Jens Arne Svertedalin takana. Vuonna 2006 hän oli Skandinavia Cupin osakilpailussa kymmenen kilometrin vapaalla neljäs. Tuolloin John Anders Gaustad voitti ja muuan Petter Northug oli toinen.

- Hän ei kyllä ole hirveän hyvä, kertoi päävalmentaja Vidar Löfshus rohkaisevasti norjalaisille tiedotusvälineille ennen kilpailua ja jatkoi, ettei heillä ole odotuksia kakkosjoukkueen kolmannen miehen suhteen.

Sunnuntain viesti myös näytti, etteivät huoltomiehet ole huippuhiihtäjien vauhdissa. Högnes lähti kolmannelle osuudelle kärjessä Pål Golbergin ja Niklas Dyrhaugin hienosta esityöstä. Hän joutui taipumaan kahdeksan kilometrin osuudella ja vaihtoi 2.15 kärjen takana sijalla 15. Eroa osuuden nopeimpaan mieheen Anders Glörseniin tuli lähes kaksi ja puoli minuuttia. Lopputuloksissa Högnesin joukkue oli 14:s, viimeinen maaliin asti hiihtänyt joukkue. Vain kierroksella kiinni ajettu Kazakstan jäi Norjan kakkosjoukkueen taakse virallisissa tuloksissa.

Tiettävästi voitelumies Högnes ei selittänyt kärjestä tippumistaan huonolla suksella.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama