Triac Carbon Skate 550x90

Norjan päävalmentaja: Pärmäkoski suurin uhka Tour de Skin norjalaisvoitolle

Norjan päävalmentaja pelkää tätä naista Tour de Skillä. Kuva: Modica/NordicFocus

Norjan päävalmentaja pelkää tätä naista Tour de Skillä. Kuva: Modica/NordicFocus

Norjan hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Vidar Löfshus on spekuloinut tulevaa Tour de Ski-kiertuetta NTB -uutistoimistolle.

Löfshus luottaa omiin suojatteihinsa, mutta norjalaisvoitto ei ole kirkossa kuulutettu, vaikka he ovat hallinneet kiertuetta viime vuosina.

Edellinen ei-norjalainen voitto Tour de Skillä nähtiin vuonna 2013, kun Puolan Justyna Kowalczyk ja Venäjän Alexander Legkov kiipesivät ensimmäisinä Alpe Cermisin päälle.

Viimeisenä kolmena vuonna naisten kilpailun voitot ovat menneet Therese Johaugille ja Marit Björgenille. Tällä kertaa kumpikaan ei osallistu kilpailuun. Löfshus luottaa silti Heidi Wengiin ja Ingvild Flugstad Östbergiin.

Hän pelkää yhtä suomalaista.

- Naisten puolella on selvää, että (Krista) Pärmäkoski on lyötävä. Hän on ollut erittäin lähellä naisiamme koko talven. Hän jätti väliin viime kilpailuja valmistautuakseen, joten tästä tulee jännittävää, Löfshus miettii.

Miesten kilpailussa Löfshus luottaa Martin Johnsrud Sundbyn kestävyyteen ja Finn Hågen Kroghin kiriin. Suomalaisuhkaajia kuten Matti Heikkistä hän ei mainitse nimeltä, vaan uskoo Ruotsin Calle Halfvarssonin, Sveitsin Dario Colognan ja Venäjän Sergei Ustjugovin olevan kovimmat ei-norjalaiset suosikit.

Löfshusin mukaan Alpe Cermisin loppunoususta tulee ensi viikolla aiempia vuosia ratkaisevampi paikka kiertueen voiton kannalta, sillä tällä kertaa etapit ovat lyhyempiä kuin tavallisesti ja bonussekunteja tuovia sprinttejä on ohjelmassa vain yksi.

-Juho-Veikko Hytönen

Tour de Skin ohjelma

Suomen joukkue
Ruotsin joukkue
Norjan joukkue


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama