SWIX F4 Premium 550x90

FIS antoi villin kortin: Mari Laukkanen kilpailee maastohiihdon maailmancupissa Toblachissa

Mari Laukkanen kilpailee viikonloppuna ampumahiihdon maailmancupissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Mari Laukkanen kilpailee viikonloppuna ampumahiihdon maailmancupissa. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Lahden MM-kisojen sprinttiin mielivä Mari Laukkanen ei kilpaile tulevana viikonloppuna Lahden Skandinavia Cupissa, vaikka kilpailu kuuluikin ampumahiihtäjän alkuperäisiin suunnitelmiin. Sen sijaan hän kisaa leipälajissaan Oberhofissa ampumahiihdon maailmancupissa.

Laukkanen tarvitsee maastohiihdon puolelta niinsanottuja FIS-pisteitä, mikäli hän haluaa osallistumisoikeuden Lahden MM-kisoihin. Tavallisesti edes maailmancupiin ei ole asiaa ilman näitä pisteitä, mutta nyt FIS on tehnyt poikkeuksen.

- FIS on myöntänyt minulle Hiihtoliiton hakemana villinkortin Toblachin maastohiihdon maailman cupiin 14-15.1. jossa kilpaillaan sprintti ja parisprintti, Laukkanen kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Laukkanen voitti marraskuussa Rovaniemen Suomen Cupin sprinttiosakilpailun ja tällä näytöllä hän pääsee edustamaan Suomea vajaan parin viikon kuluttua Toblachissa.

Tulevana viikonloppuna käydään ampumahiihdon maailmancupia Saksan Oberhofissa. Naisilla on ohjelmassa pikakilpailu perjantaina, takaa-ajo lauantaina ja yhteislähtökilpailu sunnuntaina.

Skandinavia Cupissa kilpaillaan samaan aikaan sprintissä, perinteisen väliaikalähtökilpailussa ja yhdistelmähiihdossa. Perjantain sprinttipäivälle Lahteen on tosin ennustettu kovia pakkasia.

- Pakkanen kiristyy Suomessa lähipäivinä. Olen aiemmin kärsinyt terveysongelmista kovissa pakkasissa kilpaillessa tai harjoitellessa - ja myös sen jälkeisenä aikana, Laukkanen kertoo Facebook-päivityksessään.

- Tärkeimmät kisat ovat vasta edessä päin ja joskus kokonaisuus painaa enemmän kuin yksityiskohdat. Tällä viikolla keskitytään kaatamaan tauluja ja ensi viikolla sprinttaillaan Italiassa, hän jatkaa.

-Juho-Veikko Hytönen

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama