SWIX F4 Premium 550x90

Pärmäkoski neljäntenä maaliin Tour de Skin takaa-ajossa

Krista Pärmäkoski. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski piti nelossijansa Tour de Skin neljännessä osakilpailussa Saksan Oberstdorfissa keskiviikkona. Suomalainen saavutti kärkeä alkumatkasta, mutta menetti saavuttamansa edun viimeisellä kilometrillä. Lisäksi hän jäi ilman bonussekunteja.

Naisten 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailussa ensimmäisenä maaliin saapui Ruotsin Stina Nilsson ennen Heidi Wengiä ja Ingvild Flugstad Östbergiä. 

Pärmäkoskella vahva alku

Kärjessä ladulle lähtenyt Ruotsin Stina Nilsson sai nopeasti seurakseen perään lähteneet norjalaiset Heidi Wengin ja Ingvild Flugstad Östbergin.

Kolmikko ei intoutunut ensi kilometreillä kovaan vauhdinpitoon ja näin Pärmäkoski sai pienennettyä 40 sekunnin eroaan. Kun matkaa oli taitettu 2,5 kilometriä, oli suomalainen enää 25 sekunnin päässä kärkikolmikosta.

Ruotsalaisella hyvä suksi

Norjalaiset saivat kuulla suomalaisen lähestyvän ja Heidi Weng ryhtyi parempaan vauhdinpitoon ja ero vakiintui. Kilpailun toisella viiden kilometrin lenkillä norjalaiset yrittivät pudottaa Nilssonia kyydistään, mutta ruotsalaisen suksi näytti olevan selvästi liukkaampi ja se teki Wengin ja Östbergin urakasta vaikeamman.

Viimeisessä nousussa norjalaiset pistivät kaiken peliin, mutta Nilsson sinnitteli. Laskussa hän pääsi norjalaisten perään. Ennen loppusuoraa Nilsson valitsi parhaan ajolinjan ja kiihdytti norjalaisilta karkuun ja ylivoimaiseen kirivoittoon.

Ilman bonussekunteja

Kärkikolmikon takana Pärmäkoski teki koko matkan yksin töitä ja tuli maaliin neljäntenä. Kärkikolmikon tiukka vauhti lopussa venytti eron kärkeen jälleen takaisin yli 40 sekuntiin, mutta suomalaisen takana muut jäivät selvästi lisää. Viidentenä ladulle lähtenyt Jessica Diggins tuli maaliin samalla sijalla, mutta jäi suomalaiselle lähes minuutin verran, joten Pärmäkoskella on vahva ote neljän kärjestä Tour de Skillä. Kärkikolmikon saamien bonussekuntien myötä Pärmäkosken ero Nilssoniin on nyt 57,4 sekuntia.

Kerttu Niskasella oli suomalaisista toiseksi paras ja hän nousi sijalta 15 sijalle 11. Anne Kyllönen tippui sekuntikampailussa seitsemänneltä sijalta 14:nneksi. Laura Monosella oli heikko päivä. Kahdeksantena ladulle lähtenyt suomalainen oli maalissa vasta 21:s. Aaltolähdössä ladulle lähtenyt Aino-Kaisa Saarinen tuli maaliin Monosen perässä sijalla 22.

-Juho-Veikko Hytönen

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama