Triac Carbon Skate 550x90

Heikkiseltä huippuhiihto takaa-ajossa – nousi Tour de Skillä viidenneksi!

Matti Heikkinen. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkinen. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkinen paransi asemiaan Tour de Ski – hiihtokiertueen neljännessä osakilpailussa keskiviikkona Saksan Oberstdorfissa. Sijalta 12 matkaan lähtenyt Heikkinen oli 15 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailun jälkeen maalissa viides.

Kilpailun kärjessä jatkaa Venäjän Sergei Ustjugov ja toisena on Norjan Martin Johnsrud Sundby. Norjalainen lähti ladulle puoli minuuttia venäläisen perässä ja kilpailun alkupuolella hän saavutti venäläistä kymmenisen sekuntia. Viimeisellä kolmanneksella Usjugov piristyi ja ero alkoi jälleen kasvaa. Lopussa Sundby hyytyi todella pahasti ja hän tuli maaliin 37 sekuntia Ustjugovin takana.

Kolmannesta sijasta hiihtivät Kanadan Alex Harvey ja Sveitsin Dario Cologna, joista jälkimmäisenä mainittu teki vetotyöt. Cologna turhautui Harveyn peesaukseen, muttei voinut mitään. Lopussa Harvey tuli takaa ohi ja voitti Colognan kirissä.

Matti Heikkinen saavutti edellä lähteneet hiihtäjät ja hiihti sijoista 5-9 yhdessä Marcus Hellnerin, Didrik Tönsethin, Simen Hegstad Krügerin ja Maurice Manificatin kanssa. Norjalaiset yrittivät jättää muita kymmenen kilometrin jälkeen, mutta eivät onnistuneet. Sen sijaan Heikkinen ratkaisi viidennen sijan edukseen viimeisessä nousussa jättämällä kilpailijansa mäkeen. Heikkinen piti erinomaista vauhtia kilpailun loppupuolella ja tuli maaliin 1.45 voittajan takana. Hän hiihti takaa-ajossa kiinni Ustjugovia yli puoli minuuttia. Bonussekuntien johdosta Heikkisen ero Ustjugoviin on tällä hetkellä tasan kaksi minuuttia.

Aaltolähdössä matkaan lähtenyt Perttu Hyvärinen paransi hieman asemiaan Tourilla tuli maaliin sijalla 25.

Tour de Ski jatkuu perjantaina Toblachissa väliaikalähtökilpailulla. 

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Juttua muokattu. Heikkinen otti Ustjugovia kiinni yli puoli minuuttia. Täydennetty juttua mm. Perttu Hyvärisen tuloksella.

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama