SWIX F4 Premium 550x90

Ilman vetoapua edennyt Pärmäkoski pysyi neljäntenä

Krista Pärmäkoski keskiviikon takaa-ajokilpailussa. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski keskiviikon takaa-ajokilpailussa. Kuva: Modica/NordicFocus

Stina Nilsson jatkaa Tour de Ski -kiertueen kärjessä.

Krista Pärmäkoski piti asemansa neljäntenä maastohiihdon Tour de Ski -kiertueella. Ikaalilainen on ollut vuodenvaihteen kiertueella aiemmin kolmesti neljäs, joten sijan parantaminen vaatisi joko Ruotsin Stina Nilssonin, Norjan Heidi Wengin tai Ingvild Flugstad Östbergin ohittamista.

– Luulen, että Nilssonille loppunousu on vaikein. Hän on toki paremmassa kunnossa kuin ennen, Pärmäkoski arvioi ja piti Wengiä kärkikolmikosta parhaana loppunousun kiipeäjänä.

Tänään Pärmäkoski hiihti vapaan hiihtotavan kympin takaa-ajokisassa koko matkan yksin. Hän otti ensimmäisellä 2,5 kilometrin kierroksella kärkeä kiinni viitisentoista sekuntia, mutta arveli, että se johtui kärjen hitaasta vauhdista.

– Tämä oli hyvä ja kova suoritus. Vaikka keulaan tuli neljä sekuntia lisää, niin sanoisin, että minun hiihtoni oli kovempi kuin keulan, koska he pystyivät tekemään vuorovetoa.

Hiihdossa tulleen eron lisäksi kärkikolmikko sai tänään bonussekunteja, joten Pärmäkoski on lähes minuutin päässä kärjestä. Nilsson jatkaa kiertueen kärjessä otettuaan loppukirillään kolmannen etappivoiton neljästä.

Niskasella riittää lohduttajia

Kerttu Niskanen nousi kiertueella neljä sijaa 11:nneksi ja jatkaa turneeta Italiaan loppuviikoksi. Kolmen jäljellä olevan kisan tavoite on saada yksittäisiä onnistumisia.

– Paikoitellen hiihto oli tänään jo ok. Oli tämä kiertueella parhaan tuntuista hiihtoa, Niskanen sanoi.

Niskanen hymyili, miten kaikki tuntuvat kannustavan häntä parempaan loppukauteen. Niskasen mukaan tukea on tullut kanssakilpailijoilta ja jopa ulkomaiselta medialta.

– Paljon minulla on ollut lohduttelijoita. Olenko ollut näin huono, Niskanen nauroi.

PursuitWomen4117ModicaNFStina Nilsson (oik.) puristi voiton Heidi Wengistä (kesk.) ja Ingvild Flugstad Östbergistä keskiviikon takaa-ajossa. Kuva: Modica/NordicFocus

Anne Kyllönen tuli maaliin 14. sijalla ja putosi kiertueella seitsemän sijaa.

– Aika jojohiihtoa oli. Missään vaiheessa ei pystynyt hyödyntämään peesejä. Pehmeä lumijauhoalusta ei ole minulle paras vapaalla, Kyllönen sanoi.

Laura Mononen ihmetteli, miksi hänen kroppansa on tuntunut eilen ja tänään todella väsyneeltä.

– Nyt ei palautunut tasan yhtään missään. Toisella kierroksella mietin, selviänkö maaliin, 21:nneksi kahdeksannelta sijalta pudonnut Mononen kertoi.

Aino-Kaisa Saarinen tuuletti maaliviivalla, kun hän sai kirivoiton Italian Ilaria Debertolisista.

– Nyt alkoi olla jo oikea suunta, 22:nneksi yltänyt Saarinen sanoi.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama