SWIX F4 Premium 550x90

Nygaard vahvin Vasaloppet Chinan kirissä – voittaja halusi heti nukkumaan

Anders Nygaard (vihreässä liivissä) oli Kiinan Vasaloppetin ykkönen. Kuva: Visma Ski Classics

Anders Nygaard (vihreässä liivissä) oli Kiinan Vasaloppetin ykkönen. Kuva: Visma Ski Classics

Kaikkien aikojen ensimmäinen Euroopan ulkopuolella järjestetty Visma Ski Classics-tapahtuma käytiin varhain aamulla Suomen aikaa Kiinan Changchunissa.

Matkaltaan 50 kilometrin mittaisen kilpailun voittoon miesten puolella hiihti Team Santander-tallin Anders Nygaard, joka oli vahvin kahdeksan miehen loppukirissä. Norjalainen oli 0,2 sekuntia vahvempi ruotsalaista tallitoveriaan Jens Erikssonia. LeasePlanin Stian Hoelgaard oli kolmas.

Nygaardin mukaan kilpailun ensimmäinen 25 kilometrin kierros oli helppoa hiihtoa, jossa kaikki vain odottivat mitä tuleman pitää. Puolivälissä sijainneen välikirin jälkeen vauhti kiihtyi ja välikirissä kärkiryhmässä mukana olleista 18 miehestä puolet putosi pois.

- Toinen kierros oli kovaa hiihtoa kunnes viisi kilometriä ennen maalia kaikki alkoivat valmistautua kiriin. Olin lopussa niin väsynyt, että odotin muiden tulevan ohi, mutta he eivät tulleet, Nygaard kertasi maalissa.

NygaardRochevaAnders Nygaard (oik.) ja naisten voittaja Olga Rocheva. Kuva: Visma Ski Classics

Voittaja halusi lähteä saman tien nukkumaan. Aikaerorasitus 50 kilometrin kilpailun oheen on melkoinen stressi kropalle.

Monet kärkinimet jättivät Kiinan osakilpailun väliin. Sarjaa johtaa Tord Asle Gjerdalen. Nygaard nousi voitollaan sarjan toiseksi. Suomalaisia ei ollut mukana miesten kilpailussa.

Nygaardilla ja muilla Kiinassa huhkineilla on nyt kymmenen päivää aikaa palautua. Seuraava osakilpailu hiihdetään kymmenen päivän päästä Itävallassa, kun ohjelmassa on Kaiser Maximillian Lauf. Sarjaa on jäljellä 10 osakilpailua. Finaali hiihdetään Ylläksen ja Levin välillä huhtikuussa.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

Terhi Pollari seitsemäs naisten sarjassa.

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama