Triac Carbon Skate 550x90

Pärmäkoskella kova kolmikko ohitettavana Tourilla

Tämä kolmikko on Krista Pärmäkosken edellä Tour de Skin kokonaiskilpailussa. Kuva: Modica/NordicFocus

Tämä kolmikko on Krista Pärmäkosken edellä Tour de Skin kokonaiskilpailussa. Kuva: Modica/NordicFocus

Suomen naishiihdon ykkösnimi Krista Pärmäkoski ei halua olla sunnuntaina nelonen, kun maastohiihdon Tour de Ski -kiertue päättyy Italiassa Alpe Cermis -laskettelurinteessä.

Hänellä on ennestään kolme nelossijaa Tourilta, ja nyt Pärmäkoskella on pyrkimys parempaan.

Tavoite edellyttää joko Ruotsin Stina Nilssonin, Norjan Heidi Wengin tai Ingvild Flugstad Östbergin ohittamista. Kiertueesta on hiihtämättä vielä kolme kilpailua Italiassa, ja Pärmäkosken ero kolmossijaan on noin 45 sekuntia.

– Kovaa pitää hiihtää, Pärmäkoski nauroi.

Pärmäkosken papereissa Weng on norjalaiskaksikosta etevämpi kiertueen lopussa. Kiertuetta johtavan Nilssonin panos ei ole häntä yllättänyt, sillä ruotsalainen on ollut alkukauden kovassa kunnossa.

– Luulen, että loppunousu on hänelle kiertueen vaikein päivä.

Parmakoski41172ModicaNFKuva: Modica/NordicFocus

Perjantaina hiihdettävää Toblachin vapaan hiihtotavan viiden kilometrin kisaa Pärmäkoski odottaa pienellä kauhulla. Hän hiihti siellä Tourilla vuosi sitten vaisusti ja otti reippaasti takkiin, mutta saman paikkakunnan tavallisessa maailmancup-kisassa ylsi yhteen kauden parhaista kisoistaan.

– Nyt tiedän, että pitää uskaltaa lähteä kovempaa liikkeelle, Pärmäkoski sanoi.

Keskiviikkona Oberstdorfissa Pärmäkoski urakoi koko takaa-ajokisan 10 kilometriä yksin, sillä kärki meni selvästi edellä eikä takaa tullut apua.

– Minusta tämä oli kova suoritus. Vaikka neljä sekuntia tuli lisää keulaan ajallisesti, niin minusta hiihtoni oli kovempi suoritus kuin keulassa, koska he pystyivät tekemään vuorovetoa.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama