Triac Carbon Skate 550x90

Heikkinen hiihtää Ustjugovin vauhdissa Tourilla

Matti Heikkinen ei ole kerännyt bonussekunteja Tour de Skillä. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkinen ei ole kerännyt bonussekunteja Tour de Skillä. Kuva: Modica/NordicFocus

Hiihtäjä Matti Heikkinen korostaa aina, ettei hänen kannata tuhlata energiaa asioihin, joihin hän ei voi vaikuttaa. Tour de Ski -kiertueella yksi sellainen asia on bonussekuntien jako.

Viidenneksi keskiviikkona noussut Heikkinen ei ole saanut tällä kiertueella ainuttakaan bonussekuntia, ja kiertuetta johtavalle Venäjän Sergei Ustjugoville niitä on kertynyt 132.

– Hiihtämällä en ole paljon jäänyt kärkeä, Heikkinen tiivisti.

Heikkinen on matemaattisesti lahjakas, mutta vähemmilläkin laskutaidoilla pystyy ynnäämään, että Ustjugov on saanut yli kahden minuutin verran bonuksia. Heikkinen on täsmälleen kahden minuutin päässä kärjestä 4/7 etapin jälkeen.

Keskiviikkona Heikkinen oli Oberstdorfissa 15 kilometrin takaa-ajon nopein hiihtäjä. Lähdön 12. sija parani vapaalla hiihtotavalla seitsemällä pykälällä.

Kiertue jatkuu välipäivän jälkeen perjantaina Italian Toblachissa. Heikkinen myönsi, että se on ollut hänelle aina nihkeä paikka, mutta toisaalta tällä kaudella hän pääsee sinne paremmassa kunnossa kuin aiemmilla kiertueilla.

– Huomenna hyvä treeni, ja sillä jatketaan. Sen verran hiihdetään, että kone käy vähän kierroksilla, Heikkinen ennakoi välipäivän viettoa.

Keskiviikkona hän joutui lujille kisan alussa, kun hänen piti saada edellään hiihtäneitä kiinni kunnon vetoavun varmistamiseksi.

– Alku oli raaka. Jalat olivat kuin betonia kahden ja puolen kilometrin jälkeen.

STT–KAIJA YLINIEMI

Ustiugov41172ModicaSergei Ustjugov on ollut voittamaton käynnissä olevalla Tour de Skillä. Kuva: Modica/NordicFocus

Ustjugov teki Tour de Skin historiaa neljännellä voitolla

Keskiviikon Tour de Ski tiivistettynä:

– Kuusi venäläishiihtäjää on väliaikaisessa kilpailukiellossa dopingepäilyjen takia, mutta Sergei Ustjugov pitää maan hiihtomainetta erinomaisesti yllä.

– Ustjugov hiihti Tour de Ski -kiertueella neljänteen peräkkäiseen etappivoittoon, kun hän tuli 15 kilometrin takaa-ajossa maaliin ensimmäisenä. Kukaan muu mieshiihtäjä ei ole pystynyt neljään voittoon peräkkäin.

– Kiertueen kokonaisvoittoa puolustava Norjan Martin Johnsrud Sundby on 42,2 sekunnin päässä kärjestä.

– Takaa-ajon nopein hiihtäjä oli Matti Heikkinen, joka kipusi 12. sijalta viidenneksi. Kokonaistilanteessa Heikkisen ero kärkeen on kaksi minuuttia.

– Naisten kiertueella Ruotsin Stina Nilsson luotti kiriinsä ja voitti takaa-ajon.

– Kolme kisaa neljästä nimiinsä vienyt Nilsson on 6,7 sekuntia edellä Norjan Heidi Wengiä. Norjan Ingvild Flugstad Östberg on kolmantena (–11,8).

– Krista Pärmäkoski jatkaa kiertuetta neljäntenä 57,4 sekunnin päässä Nilssonista.

– Tour de Ski jatkuu perjantaina Italiassa vapaan hiihtotavan kilpailuilla.

(STT)

Tour de Skin tulokset ja tilanteet

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama