SWIX F4 Premium 550x90

Ampumahiihto palaa joulutauolta - Kaisa Mäkäräinen: ”Ensimmäinen kisa voi olla vielä vaikea”

Kaisa Mäkäräinen uskoo, että ensimmäinen kilpailu joulutauon jälkeen voi vielä tuntua vaikealta. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen uskoo, että ensimmäinen kilpailu joulutauon jälkeen voi vielä tuntua vaikealta. Kuva: NordicFocus

Ampumahiihdon maailmancup jatkuu lähes kolmen viikon joulutauon jälkeen Saksan Oberhofissa. Viime vuonna kilpailut jouduttiin perumaan Oberhofissa lumipulan vuoksi, mutta tänä talvena tätä vaaraa ei ole ollut.

Kansainvälisen ampumahiihtoliiton IBU:n haastattelema kilpailunjohtaja Borut Nunar on tyytyväinen lumiolosuhteisiin. Hiihto-olosuhteiden pitäisi olla kunnossa, sillä järjestäjät ovat tehneet ladun säilölumesta sekä tykkilumesta, jota on ollut reilusti.

- Kaiken lisäksi viime yönä lunta tuli vielä taivaalta, joten täällä on kaikki kunnossa, Nunar lupaa IBU:n videolla.

Norjan maajoukkueen ampumavalmentaja Siegfried Mazet uumoilee, että taulujen pudottaminen voi olla Oberhofissa vaikeaa.

- Tuuli voi tulla vasemmalta tai oikealta. Välillä tuuli on kovaakin, jonka jälkeen se tyyntyy, Mazet kertoo IBU:n videolla ja kuvailee ammuntaa kuin videopeliksi.

Miesten puolella Martin Fourcade on ollut alkukaudesta murskaavan ylivoimainen ja muilla miehillä onkin kova haaste kaataa ranskalainen. Naisten puolella tilanne on ollut erittäin tiukka: kahdeksassa osakilpailussa on nähty viisi eri voittajaa.

DahlmeierMakarainen16122016ManzNFLaura Dahlmeier (vas.) ei osallistu Oberhofin kahteen ensimmäiseen osakilpailuun. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Mäkäräinen harjoitellut kovaa

Maailmancupissa toisena oleva Kaisa Mäkäräinen ei ole vielä napannut voittoja tällä kaudella, mutta tasainen suorittaminen palkintopallilla tai heti sen vieressä on tuonut pisteitä tasaiseen tahtiin. Suomalainen kertoi IBU:n haastattelussa, että joulutauolla on treenattu kovaa, sillä kotipuolessa harjoitusolosuhteet olivat kohdallaan.

- Katsotaan mitä tulee. Voi olla, että ensimmäinen kisa on vielä vaikea, mutta uskoisin, että sen jälkeen minulla on hyvä hiihtovauhti. Toivottavasti osun useammin tauluun kuin joulukuussa, Mäkäräinen sanoi.

Dahlmeier sivussa - Domratsheva tekee paluun

Naisten kilpailuun oman mausteensa tuo se, että saksalaisten oma suosikki Laura Dahlmeier jättää pikakilpailun ja takaa-ajon väliin. Hän osallistuu vasta sunnuntain yhteislähtöön saadakseen pidemmän harjoitustauon ja pysyäkseen terveenä kohti MM-kisoja.

Domracheva22032015ManzNFDarja Domratsheva juhli maailmancupin kokonaisvoittoa keväällä 2015. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Lisäksi puolitoista kautta ampumahiihtokuvioista sivummalla ollut Darja Domratsheva tekee paluun suurille areenoilla Oberhofissa. Saksalaismedioiden tietojen mukaan 31-vuotiaan vauhti Oberhofin harjoituksissa on ollut erittäin kevyttä, vaikka tytär Xenian syntymästä on kulunut vasta kolme kuukautta. Tosin tiedotusvälineet myös huomauttivat, että valkovenäläisen ammunta ei ollut tuulessa vielä voittajien tasolla.

Ampumahiihdon maailmancup alkaa tänään torstaina miesten pikakilpailulla. Naiset pääsevät vauhtiin perjantaina.

-Juho-Veikko Hytönen

Ampumahiihdon maailmancupin Oberhofin ohjelma

Torstai 5.1. Miesten pikakilpailu
Perjantai 6.1. Naisten pikakilpailu
Lauantai 7.1. Miesten ja naisten takaa-ajo
Sunnuntai 8.1. Miesten ja naisten yhteislähtö

Linkki live-tuloksiin ja lähtölistoihin

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama