SWIX F4 Premium 550x90

Korva, Lepistö ja Sipilä valmiina Lahden Skandinavia Cupin kilpailuihin

Lauri Lepistön harjoittelu on sujunut hyvin. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Lauri Lepistön harjoittelu on sujunut hyvin. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Lahden Salpausselän MM-kisamaastoissa kilpaillaan tulevana viikonloppuna hiihdon Skandinavia Cupin ja yhdistetyn maailmancupin merkeissä.

Hiihtojen ohjelma joutui pakkasten vuoksi muutosten alle. Perjantain sprintit siirtyivät lauantaille ja lauantain väliaikalähtökilpailut sunnuntaille. Alun perin lauantaille suunniteltu yhdistelmähiihto jää hiihtämättä.

Skandinavia Cup on tärkeä kilpailu Lahden MM-kisoihin mieliville, mutta viikonloppuna jaetaan myös lippuja nuorten MM-hiihtoihin, jotka käydään Yhdysvaltojen Park Cityssä tammi-helmikuun vaihteessa.

Vuokatti-Ruka-akatemia julkaisi sivuillaan kärkiurheilijoidensa mietteitä ennen viikonloppua. Nuorten maajoukkuehiihtäjä ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian stipendiurheilija Anita Korva kertoo lähtevänsä viikonloppuun melko levollisin mielin.

- Mukava päästä vihdoin hiihtämään kunnon perinteisen kilpailu ja vertaamaan myös konkreettista eroa maailman huippuhiihtäjiin, Korva kertoo Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian haastettelussa.

Tarkempia sijoitustavoitteita hän ei ole asettanut viikonlopun kilpailuihin.

- Nuorten maajoukkueen kärkipäässä olisi kuitenkin hyvä olla, kertoo Anita odottavaisena.

KorvaAnitaSimulaJussiAnita Korva ei mieti sijoitustavoitetta etukäteen. Kuva: Jussi Simula

Sipilä toipuu sairasteluista

Ristijärven FIS-hiihdoissa Korvan ohella vahvasti hiihtänyt, nuorten maajoukkuehiihtäjä ja neljättä vuotta Sotkamon urheilulukiossa opiskeleva Turo Sipilä odottaa myös hyvillä fiiliksillä viikonlopun kilpailuita. Sairastelut tosin ovat hieman haitanneet joulun tienoilla.

- Joulun jälkeen oli aika synkkää, kun sairastelujen jäljiltä palautuminen ei oikein rokannut, kun yritti ottaa vähän kovempaa treenijaksoa. Uskon kuitenkin, että Lahteen löytyy jo ihan ok virettä, Sipilä sanoo.

Viikonlopun kilpailujen taso on erittäin kova eikä Sipilä lähdekään asettamaan itselleen sijoitustavoitteita.

- Kovia hiihtoja lähden hakemaan, vaikka sijoitustavoitteita ei varsinaisesti olekaan, kertoo Sipilä luottavaisena.

Lepistö hakee kauden parasta

Alkutalvella lupaavia otteita esittänyt Maastohiihdon haastajaryhmän Lauri Lepistö lähtee myös rennoin mielin Lahden Skandinavia Cup -viikonloppuun, jonne hänet on valittu Suomen maajoukkueen riveihin. Lepistö on kaikin puolin luottavainen kuntoonsa.

- Viimeiset viikot ovat menneet hyvin. Joulun- ja uudenvuodenajan tuli treenattua hyvin Vuokatin lumisissa maisemissa, Lepistö sanoo.

Miehellä on myös selkeät tavoitteet viikonlopun kisoihin. Lepistö halua hiihtää kauden parhaansa ja saada Skandinavia Cupin pisteitä.

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama