Triac Carbon Skate 550x90

Heikkinen otti selkävoiton Toblachista

Matti Heikkinen hiihti Toblachissa neljänneksi. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkinen hiihti Toblachissa neljänneksi. Kuva: Modica/NordicFocus

Italialainen Toblach oli aiemmin nahkea hiihtopaikka Matti Heikkiselle, mutta tänään Heikkinen otti Dolomiittien maisemissa siitä selkävoiton. Heikkinen hiihti vapaan hiihtotavan kympillä neljänneksi Tour de Ski -kiertueella.

– Tänään siinä mielessä plusmerkki, että moni näytti hyytyvän. Hiihdin sen, mikä koneesta lähti. Kaikkia painaa, mutta suhdanne on itsellä oikea, Heikkinen jutteli.

Heikkinen putosi kiertueen kokonaistilanteessa sijan kuudenneksi, mutta on hyvissä asemissa noustakseen jopa kärkikolmikkoon viikonlopun aikana. Hän on 25 sekunnin päässä kolmantena olevasta Sveitsin Dario Colognasta.

– Kyllä tämä teki hyvää, Heikkinen puntaroi kokonaistilannetta.

Colognan ja Heikkisen välissä ovat Kanadan Alex Harvey 24 sekuntia Heikkistä edellä ja tänään toiseksi hiihtänyt Ranskan Maurice Manificat 18 sekuntia Heikkisen edellä.

Venäjän Sergei Ustjugov jatkaa kiertueella huimaa voittotahtiaan. Hän ei ole vielä kohdannut voittajaansa viiden etapin aikana ja on runsaat puolitoista minuuttia Norjan Martin Johnsrud Syndbytä edellä.

– Lainataan nyt tässä Sauli Niinistöä. Kasakka ottaa sen, mikä on löyhästi kiinni, Heikkinen luonnehti.

Niinistö on käyttänyt ilmaisua vuonna 2014 puhuessaan maanpuolustuskurssilla.

– Tämä on huippu-urheilua. Huippu-urheilumenestys koostuu monesta osa-alueesta, ja jokainen henkilö päättää itse, miten menestys tulee. Hän näyttää onnistuneen siinä hyvin, Heikkinen kommentoi Ustjugovia.

Sundby oli tänään vaisu jäätyään 14:nneksi. Norjalaisista 23-vuotias Simen Hegstad Krüger piti maan hiihtomainetta yllä tämän päivän kolmossijallaan.

Perttu Hyvärinen odotti Toblachin kisaa innolla, mutta joutui pettymään. Riistaveteläisen keho oli väsynyt, eikä vauhti riittänyt kuin 34. sijaan.

– Minulla oli tänään vaikeaa. Jossain vaiheessa näyttää väsymys tulevan, Hyvärinen harmitteli.
Heikkinen ja Hyvärinen eivät hätkähtäneet Toblachissa kipakkaa pakkasta. Hyvärinen arvioi, että pakkasta enemmän vaikutti Toblachin 1 200 metrin korkeus.

Miesten kiertue jatkuu huomenna 15 kilometrin yhteislähtökilpailulla Val di Fiemmessä. Hiihtotapa on perinteinen, ja jaossa on bonussekunteja kahdesta kirimaalista.

STT–KAIJA YLINIEMI

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama