Triac Carbon Skate 550x90

Krista Pärmäkoski Tour de Skin toinen!

Krista Pärmäkoski. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski sijoittui toiseksi hiihdon maailmancupin Tour de Skillä. Sijoitus on hänen ensimmäinen Tour de Skin palkintosija. Aiemmin Pärmäkoski on ollut kolme kertaa kiertueen neljäs.

Tour de Skin voittajaksi hiihti odotetusti Norjan Heidi Weng. Hän lähti päätösmatkalle 20 sekuntia Stina Nilssonin perään. Jo heti Alpe Cermisin nousun alussa Weng karkasi ruotsalaiselta eikä Nilsson edes yrittänyt seurata. Tämän jälkeen Wengin voittoa ei uhannut enää kukaan.

Takaa-ajon jännittävin kysymys olikin, saako Pärmäkoski Nilssonin kiinni loppunousussa. Suomalainen lähti Nilssonin perään 54 sekuntia ja nousun alussa ero oli 49 sekuntia.

Pärmäkoski saavutti jyrkässä nousussa Nilssonia ja rinteen jyrkimmässä osassa Nilssonin ”ankkatyyli” oli jo huomattavasti Pärmäkosken vastaavaa hitaampi. Noin 900 metriä ennen maalia Pärmäkoski sai Nilssonin kiinni. Kaksikko eteni hetken samaa matkaa. Molemmat olivat erittäin uupuneita.

Kun naiset ilmestyivät seuraavan kerran tv-kameran kuviin, oli Pärmäkoski katkaissut Nilssonin selkärangan: neljänsadan metrin matkalla suomalainen jätti ruotsalaista 30 sekuntia. Maaliin Pärmäkoski saapui reilu puolitoista minuuttia Wengin takana.

Suomalaisen takana Jessica Diggins ja Ingvild Flugstad Östberg kävivät kilvan nelossijasta. Nousun alussa näytti siltä, että Diggins saavuttaa Östbergin, mutta norjalainen piristyi lopussa. Lopulta kolmantena ollut Nilsson oli niin väsynyt, että meinasi menettää palkintosijan norjalaiselle. Nilsson onnistui kuitenkin pitämään kolmospaikkansa ennen Ösbergiä. Diggins oli viides.

Niskaselta ja Kyllöseltä huippunousut!

Viiden kärjen takana nähtiin todellista ryhmähiihtoa ja suomalaisten onnistumisia. Jo ennen nousua Kerttu Niskanen liittyi Anne Kyllösen ja Charlotte Kallan mukaan ja kolmikko sai nousussa kiinni Nathalie Von Siebentahlin ja Venäjän Julia Tshekalevan. Viisikko ratkaisi seuraavat sijat ja tässä joukossa suomalaiset olivat vahvimpia.

Kerttu Niskanen jätti muut taakseen ja hiihti komeasti kuudenneksi. Häntä seurasi Anne Kyllönen seitsemäntenä. Laura Mononen nousi maaliin sijalla 12 ja Aino-Kaisa Saarinen oli 17:s.

Alustavat tulokset

1. Heidi Weng
2. Krista Pärmäkoski +1.37,0
3. Stina Nilsson +1.54,4
4. Ingvild Flugstad Östberg +2.04,3
5. Jessica Diggins +3.09,9
6. Kerttu Niskanen +4.18,2
7. Anne Kyllönen +4.27,7

12. Laura Mononen +6.04,8
17. Aino-Kaisa Saarinen +7.38,2

Kaikki tulokset

Juttua muokattu! Krista Pärmäkosken ero Heidi Wengiin korjattu.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama