Triac Carbon Skate 550x90

Koukalova voitti Oberhofin yhteislähtökilpailun – ylivoimaista vauhtia pitäneen Mäkäräisen kisa kaatui sakkoihin

Gabriela Koukalova. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Gabriela Koukalova. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen ei onnistunut ammunnassaan ampumahiihdon maailmancupin yhteislähtökilpailussa Saksan Oberhofissa.

Naisten 12,5 kilometrin kilpailussa suomalainen oli kahdeksas tehden kovan nousun ensimmäisen ammunnan epäonnistumisen jälkeen.

Mäkäräinen näytti vahvaa hiihtovauhtiansa, kun hän irtosi muulta porukassa yhdessä Justine Braisazin kanssa jo ennen ensimmäistä ampumapaikkaa.

Ensimmäiseltä makuupaikalta Mäkäräinen ampui neljä ohilaukausta ja kilpailu oli suomalaisvoiton osalta nopeasti ohi. Suomalainen sisuuntui kuitenkin tämän jälkeen ja nousi ennen viimeistä ammuntaa kymmenen joukkoon. Viimeiseltä paikalta hän ampui jälleen kaksi laukausta ohi ja sijoitus tippui.

Viimeisellä hiihto-osuudella Mäkäräinen piti jälleen kovaa vauhtia ja maalissa hän oli seitsemällä sakolla kahdesas 1.40 Koukalovasta. Mäkäräinen oli kilpailun hiihtoajoissa ylivoimaisesti nopein. Niin ikään seitsemän pummia ampunut Marie Dorin Habert jäi hänele 35 sekuntia ollen toiseksi nopein.  

Naisten kilpailu ratkesi nolla-ammuntaan. Gabriela Koukalova jätti toiset taakseen ensimmäisellä pystypaikalla. Viimeisellä paikalla tshekkiläinen ei erehtynyt ja hiihti ylivoimaiseen osakilpailuvoittoon. Saksan Laura Dahlmeier oli toinen. Hänen voittonsa kaatui kolmannen ammunnan sakkokierrokseen.

Tshekin menestys ei ole vain Koukalovan varassa, kun Eva Puskarcikova oli kilpailun kolmas.

-Juho-Veikko Hytönen

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama