SWIX F4 Premium 550x90

Matti Heikkinen Tour de Skin viides

Matti Heikkinen. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkinen. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkinen nousi Tour de Skin päätösosakilpailussa Alpe Cermisin päällä odottaneeseen maaliin viidentenä.

Vuoden 2017 Tour de Skin voittoon hiihti odotetusti Sergei Ustjugov, joka oli  tämän vuoden Tourilla selvästi paras mieshiihtäjä. Loppunousussa hän ei antanut Norjan Martin Johnsrud Sundbylle mahdollisuutta. Norjalainen lähti minuutin ja 12 sekuntia venäläisen perään. Kaksikon välinen ero kasvoi ja kapeni vuorotellen. Maalissa Ustjugov oli 1.03 ennen Sundbytä.

Kaksi ensimmäistä sijaa olivat selvät jo varhaisessa vaiheessa, mutta kolmannesta paikasta tuli jännittävää seurattavaa.

Heikkinen lähti matkaan neljäntenä 29 sekuntia kolmantena majailleen Dario Colognan perään. Vain sekunti suomalaisen takana matkaan säntäsi Maurice Manificat. Ranskalais-suomalaiseen junaan liittyi vielä yhdeksän sekunnin takamatkalta Kanadan Alex Harvey ja kolmikko lähti ajamaan Colognaa takaa.

Loppunousun alkaessa Heikkisen ryhmä oli enää 14 sekunnin päässä Colognassa. Nousun alkupuolella Cologna teki pari sekuntia lisää eroa. Samalla hänen takanaan Alex Harvey tippui Heikkisen ja Manificatin kyydistä.

Vajaa kaksi kilometriä ennen maalia ranskalainen ohitti Heikkisen ja suomalaisen meno alkoi näyttää huolestuttavan väsyneeltä. Vain 15 sekuntia taaempana Ruotsin Marcus Hellner ohitti rättiväsyneen Harveyn ja ryhtyi uhkaamaan Heikkisen sijoitusta viiden joukossa.

Puolitoista kilometriä ennen maalia Manificat ajoi Colognan kiinni. Heikkinen sinnitteli näköetäisyydellä kahdeksan sekunnin päässä. Viimeisellä kilometrillä rinne loiveni ja Cologna jätti Maurice Manificatin. Heikkisen voimat eivät sunnuntaina riittäneet taistelemaan podiumista. Cologna oli kolmas, Manificat neljäs ja Heikkinen viides. Ruotsin Marcus Hellner ei lopulta kyennyt saavuttamaan Heikkistä ja oli Tour de Skin kuudes.

Kokonaisuutena Heikkisen Tour de Ski oli nousujohteinen, vaikka päätösosakilpailussa sijoitus tippuikin pykälällä. Avausosakilpailun jälkeen hän oli sijalla 37, mutta suomalainen nousi yhteislähtökilpailujen huonoista lähtönumeroista huolimatta kokonaistuloksissa viidenneksi. 

Perttu Hyvärinen joutui taipumaan kiertueen viimeisessä osakilpailussa. Toinen koko Tourin tänä vuonna hiihtänyt suomalainen hävisi loppukirin Saksan Thomas Bingiä vastaan ja jäi maailmancupin pisteiden ulkopuolelle vaivaisella yhdellä sekunnin kymmenyksellä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tour de Skin alustavat tulokset

1. Sergei Ustjugov
2. Martin Johnsrud Sundby +1.02,9
3. Dario Cologna +1.19,1
4. Maurice Manificat +1.26,9
5. Matti Heikkinen +1.31,3
6. Marcus Hellner +2.05,8

31. Perttu Hyvärinen +10.25,3

Juttua korjattu. Heikkisen sijoitus laski yhdellä, ei noussut, kuten jutussa aiemmin oli kirjoitettu.

Täydelliset tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama