SWIX F4 Premium 550x90

Mäkäräiselle sattui seitsemän sakon "työtapaturma"

Kaisa Mäkäräinen kätteli maalissa Susan Dunkleeta, joka sijoittui suomalaisen takana yhdeksänneksi. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen kätteli maalissa Susan Dunkleeta, joka sijoittui suomalaisen takana yhdeksänneksi. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Oberhofin yhteislähtökisa toi Kaisa Mäkäräiselle kahdeksannen sijan.

Surkea ammunta ja koko porukan nopein hiihtovauhti. Siinä oli tiivistettynä Kaisa Mäkäräisen sunnuntain kilpailu ampumahiihdon naisten maailmancupissa.

Mäkäräinen sijoittui Saksan Oberhofin yhteislähtökisassa kahdeksanneksi, vaikka ampui peräti seitsemän sakkoa. Heti ensimmäiseltä ammuntapaikalta Mäkäräiselle kirjattiin neljä ohilaukausta, mikä käytännössä huuhtoi voittomahdollisuudet.

– Ensimmäinen laukaus oli ihan keskelle, ja loput menivät niukasti ohi. Mitä siinä välissä tapahtui? Siihen ei ole löytynyt järkevää selitystä. Tällaisia työtapaturmia sattuu joskus, Mäkäräinen tiivisti avausammuntansa.

Loput sakkonsa Mäkäräinen keräsi kahdelta pystypaikalta.

– Ampuminen tuntui ihan hyvältä, mutta taulut eivät kaatuneet. Kelikin oli aika tyyni. Hiihto pelasti paljon, ja suksi oli hyvä, Mäkäräinen tiivisti.

Oberhofin kisan ykköseksi ylsi Tshekin Gabriela Koukalova, jolle Mäkäräinen hävisi 12,5 kilometrin matkalla 1.39,9 minuuttia. Koukalova ampui puhtaasti ja oli maalissa 31,5 sekuntia ennen toiseksi sijoittunutta Saksan Laura Dahlmeieria. Kolmanneksi ylsi Tshekin Eva Puskarcikova.

Mäkäräinen cupissa kolmantena

Sunnuntai pudotti Mäkäräisen maailmancupin kokonaistilanteessa kakkossijalta kolmanneksi. Kärjessä oleva Koukalova on kerännyt 479 pistettä. Toisena olevalla Dahlmeierilla on koossa 464 ja Mäkäräisellä 448 pistettä, kun takana on 11 kilpailua.

Mäkäräinen ylsi Oberhofissa perjantaina toiseksi, lauantaina kolmanneksi ja sunnuntaina kahdeksanneksi.

– Kokonaisuudessaan tosi hyvä viikonloppu, hän sanoi.

Mäkäräinen pääsee tällä kaudella kisaamaan maailmancupissa myös Suomessa. Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU ilmoitti lauantaina, että Kontiolahti järjestää maaliskuussa maailmancupin osakilpailun, josta Venäjä luopui.

– Olen tosi iloinen, että saan olla siinä välissä viikon kotona ja kilpailla Kontiolahdella, Mäkäräinen riemuitsi.

STT–TAPIO KESKITALO

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama