Triac Carbon Skate 550x90

Tour de Ski -voittaja Weng ylsi vain yhteen osakilpailuvoittoon - Ustjugov viiteen

Heidi Weng voitti Tour de Skin 2017. Kuva: Modica/NordicFocus

Heidi Weng voitti Tour de Skin 2017. Kuva: Modica/NordicFocus

Norjalaishiihtäjien ylivoima maailmancupissa on tällä kaudella kaventunut, mutta naisten Tour de Ski -kiertue pysyy yhä norjalaisten komennossa. Norja otti naisten kisassa neljännen peräkkäisen ykkössijansa, kun Heidi Weng jatkoi Therese Johaugin ja Marit Björgenin voittotahtia.

– Yritin todella kovaa, päivän nopeimman ajan hiihtänyt Weng iloitsi.

Weng voitti kiertueella vain yhden etapin, viimeisen, mikä teki hänestä harvinaisen Tour-voittajan. Weng ylitti maalilinjan 1.37 minuuttia ennen Krista Pärmäkoskea.

Edellisen ei-norjalaisen ykkösensä naisten Tour de Ski sai tammikuussa 2013, jolloin juhlittavana oli Puolan Justyna Kowalczyk. Sunnuntaina hän hiihti Tourin sijasta voittoon Lahden Skandinavia-cupissa.

PodiumTourdeSki8117ModicaNFTour de Skin 2017 miesten kolmen kärki Sergei Ustjugov (kesk.), Martin Johnsrud Sundby (vas.) ja Dario Cologna. Kuva: Modica/NordicFocus

Miehissä Norjan kolmen kiertuevoiton sarja katkesi, ja Tour de Ski sai historiansa toisen venäläisvoittajan. Sergei Ustjugov oli sunnuntaina vasta 16:nneksi nopein, mutta hänen etumatkansa riitti kirkkaasti. Ustjugov kukisti kiertuevoittoa puolustaneen Norjan Martin Johnsrud Sundbyn yli minuutilla.

– Tuntuu, että hiihdin autopilotilla. En edes tajunnut, että ylitin maalilinjan, Ustjugov sanoi.

Hän teki kiertueen historiaa voittamalla viisi etappia seitsemästä.

Ennen Ustjugovia vain Aleksandr Legkov on venäläisistä pystynyt Tourin kiertuevoittoon. Hän oli ykkönen tammikuussa 2013. Tällä erää Legkov on väliaikaisessa kilpailukiellossa Sotshin 2014 olympialaisiin liittyvien dopingepäselvyyksien takia.

Kaikkien aikojen 11:nnen Tour de Skin kärkikolmikoissa oli kaikkiaan viittä kansallisuutta. Naisten kolmonen oli Ruotsin Stina Nilsson, miesten kolmonen Sveitsin Dario Cologna.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tour de Skin tulokset

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama