SWIX F4 Premium 550x90

Vasta Otepään maailmancup antaa viitteitä naisten MM-viestikvartetista

Kerttu Niskanen toi viestin Riitta-Liisa Roposelle Falunin MM-kilpailuissa vuonna 2015. Kuva: NordicFocus

Kerttu Niskanen toi viestin Riitta-Liisa Roposelle Falunin MM-kilpailuissa vuonna 2015. Kuva: NordicFocus

Maastohiihdon päävalmentaja Reijo Jylhä ei hätiköi päätöksiä siitä, kuka suomalaishiihtäjistä hiihtää minkäkin matkan Lahden MM-hiihdoissa. Jylhä tietää, että hiihtofanit haluavat spekuloida matkavalinnoilla, mutta yli kuukausi ennen kisoja ei ole ratkaisujen aika.

Eniten kiinnostusta herättää naisten 4x5 kilometrin viesti, joka kilpaillaan Salpausselän maastoissa 2. maaliskuuta

– Otepään maailmancup on siinä tärkein pointti, Jylhä sanoi sunnuntaina Tour de Skin päätyttyä.

Viron maailmancup kisataan helmikuussa Lahden MM-hiihtoja edeltävänä viikonloppuna. Otepäässä normaalimatkat hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla, jolla kisataan viestin kaksi osuutta. Vapaan hiihtotavan osalta merkittävä näyttökisa on Ulricehamnin maailmancup Ruotsissa kahden viikon kuluttua.

Ulricehamn on kisapaikka, jonne myös ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräisen on matkattava, jos hän haluaa kilpailla MM-Lahdessa.

– Käymme keskusteluja Kaisan kanssa tämän ja ensi viikonlopun jälkeen. Hän haluaa nähdä, miten ampumahiihdon kokonaismaailmancup asettuu, Jylhä sanoi ja kertoi keskustelleensa Mäkäräisen kanssa pari päivää sitten.

Makarainen08012017ManzNFKaisa Mäkäräinen haluaa katsoa, miten ampumahiihdon maailmancupin kokonaistilanne etenee ennen kun hän tekee päätöksen Lahden MM-kisoista. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Jylhän mukaan Mäkäräinen voidaan valita MM-joukkueeseen vaikka pelkällä ampumahiihtovauhdilla, mutta siinä tapauksessa hän on MM-Lahdessa lähinnä varahiihtäjä.

Päävalmentaja iloitsee naisten hiihdon hyvää tilannetta, kun Krista Pärmäkosken ohella Kerttu Niskanen ja Anne Kyllönen pääsivät Tour de Skillä vauhtiin.

– Ei ole huono tilanne, että meillä on hyviä hiihtäjiä, joista voidaan valita viestijoukkue, Jylhä korosti.

Lahden MM-joukkueen Suomen valmennusjohto julkistaa Keuruun SM-hiihdoissa 4. helmikuuta.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama