Triac Carbon Skate 550x90

Viron presidentti nautti Finlandia-hiihdosta

Lähtötunnelmaa Lahden hiihtostadionilla. Kuva: Lauri Heino/Finlandia-hiihto

Lähtötunnelmaa Lahden hiihtostadionilla. Kuva: Lauri Heino/Finlandia-hiihto

Viron edellinen pääministeri Taavi Rõivas oli innokas maratonjuoksija ja nyt Virolla on jälleen maan johdossa urheilullinen menijä: presidentti Kersti Kaljulaid osallistui viikonloppuna Finalndia-hiihtoon.

Virossa lumiolosuhteet eivät ole hiihtäjiä hellineet: Tallinnassa on ollut alkuvuodesta asti tarjolla kaksi reilun kilometrin mittaista tykkilatua. Kaljulaid oli ennen Finlandia-starttia ehtinyt koota 180 hiihtokilometriä.

Iloinen presidentti osallistui Finlandiaan ensimmäistä kertaa ja halusi olla mukana nimenomaan Suomen satavuotisjuhlavuonna.

47-vuotias Kaljulaid hiihti vapaan hiihtotavan 50 kilometrillä naisten sarjassa sijalle 70. Hän käytti lenkkiin aikaa 4:07:30. Kaljulaidin mukana hiihti kolme turvallisuusvirkailijaa ja virolainen toimittaja.

Hiihdon jälkeen Kaljulaid myönsi Delfi-uutisportaalin haastattelussa raskaan työviikon tuntuneen menossa. Ohjelmassa oli ollut tapaamiset Liettuan pääministerin, Euroopan unionin puheenjohtajan ja monien Viron kunnanjohtajien kanssa.

- Liikun, että pää pysyy selkeänä ja jaksan tehdä työtä, kertoi Kaljulaid.

Kysymykseen tulevista suunnitelmista osallistua urheilutapahtumiin hän ei osannut vastata. Virossa Kaljulaid tunnetaan innokkaana juoksulenkkeilijänä.

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama