quantum banneri 2

Viron presidentti nautti Finlandia-hiihdosta

Lähtötunnelmaa Lahden hiihtostadionilla. Kuva: Lauri Heino/Finlandia-hiihto

Lähtötunnelmaa Lahden hiihtostadionilla. Kuva: Lauri Heino/Finlandia-hiihto

Viron edellinen pääministeri Taavi Rõivas oli innokas maratonjuoksija ja nyt Virolla on jälleen maan johdossa urheilullinen menijä: presidentti Kersti Kaljulaid osallistui viikonloppuna Finalndia-hiihtoon.

Virossa lumiolosuhteet eivät ole hiihtäjiä hellineet: Tallinnassa on ollut alkuvuodesta asti tarjolla kaksi reilun kilometrin mittaista tykkilatua. Kaljulaid oli ennen Finlandia-starttia ehtinyt koota 180 hiihtokilometriä.

Iloinen presidentti osallistui Finlandiaan ensimmäistä kertaa ja halusi olla mukana nimenomaan Suomen satavuotisjuhlavuonna.

47-vuotias Kaljulaid hiihti vapaan hiihtotavan 50 kilometrillä naisten sarjassa sijalle 70. Hän käytti lenkkiin aikaa 4:07:30. Kaljulaidin mukana hiihti kolme turvallisuusvirkailijaa ja virolainen toimittaja.

Hiihdon jälkeen Kaljulaid myönsi Delfi-uutisportaalin haastattelussa raskaan työviikon tuntuneen menossa. Ohjelmassa oli ollut tapaamiset Liettuan pääministerin, Euroopan unionin puheenjohtajan ja monien Viron kunnanjohtajien kanssa.

- Liikun, että pää pysyy selkeänä ja jaksan tehdä työtä, kertoi Kaljulaid.

Kysymykseen tulevista suunnitelmista osallistua urheilutapahtumiin hän ei osannut vastata. Virossa Kaljulaid tunnetaan innokkaana juoksulenkkeilijänä.

quantum jattibanneri


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

ulvang banneri