SWIX F4 Premium 550x90

Laukkanen myönsi itselleen olevansa aika kova urheilija

Mari Laukkanen johdatti joukkoa torstain sprintin semifinaalissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Mari Laukkanen johdatti joukkoa torstain sprintin semifinaalissa. Kuva: Modica/NordicFocus

Vaatimattomuus on ampumahiihtäjä Mari Laukkaselle luontaista, mutta torstaina hänkin joutui myöntämään, että on oikeastaan aika kova urheilija. Laukkanen sinetöi huiman menestysviikkonsa MM-Lahden sprintissä kahdeksanteen sijaan.

– Kun on kahden lajin MM-kisoissa kahdeksan sakissa, niin ei voi olla huono urheilija. Pakko sitä on arvostaa, Laukkanen sanoi tyytyväisenä sivulajinsa välieräpaikasta.

Viime viikolla hän otti yllättäen nelossijan päälajinsa ampumahiihdon normaalimatkalla Itävallassa.

Laukkanen, 29, mietti viime keväänä jopa uransa päättämistä terveysongelmien takia, mutta päätti jatkaa. Samalla syttyi ajatus sprinttihiihdonkin ottamisesta ohjelmaan ensi kertaa Sotshin 2014 olympialaisten 15. sijan jälkeen. Vaikka kahden talvilajin yhdistäminen on hankalaa, Laukkanen uskoo hyötyneensä hiihdosta myös päälajissaan.

– Taistelen ammunnassa paineita vastaan. Voi olla, että tämä (hiihtäminen) on yksi tekijä, joka on auttanut.

Lahden sprintissä häntä lämmitti kahdeksannen sijan ohella se, että hän oli aika-ajossa toinen. Nopeampi oli vain Norjan Maiken Caspersen Falla, joka lopulta voitti finaalinkin.

Laukkanen23217ModicaNFKuva: Modica/NordicFocus

Seefeldin MM-sprinttiin?

Laukkanen nautti Salpausselän yleisön edessä hiihtämisestä niin paljon, että kahden lajin loukku voi toteutua myös tulevissa arvokisoissa. Ei kuitenkaan ensi vuonna, sillä Pyeongchangissa olympiasprintti hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla. Siihen ampumahiihtäjä ei taivu, mutta MM-Seefeldissä 2019 lajiloikka voisi olla taas paikallaan.

– Minulla näitä kotikisoja riittää, Laukkanen naurahti.

Itävallassa asuva urheilija pääsi päälajinsa MM-kisoissa Hochfilzenissä tutuille harjoituspaikoille, ja Lahden jälkeen siintävät vielä ampumahiihdon maailmancupin kilpailut Kontiolahdella. Niihin Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva Laukkanen valmistautuu vanhempiensa luona Enossa.

– Kontiolahden maailmancup on tulossa parin viikon päästä. Nyt on hyvä hetki hengähtää, että siellä on vielä virtaa, Laukkanen sanoi ja lopetti selväsanaisesti spekulaatiot siitä, että voisi hiihtää Lahdessa myös 4x5 kilometrin viestissä.

– Viestissä on varmasti neljä kovakuntoista naista viivalla. Annetaan urheilijoille rauha suorittaa.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama