SWIX F4 Premium 550x90

Krista Pärmäkoski hiihti MM-hopealle yhdistelmähiihdossa!

Krista Pärmäkoski. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski hiihti upeasti hopealle lauantaina käydyssä hiihdon MM-kilpailujen yhdistelmähiihdossa Lahdessa. Mitali oli Pärmäkosken uran ensimmäinen henkilökohtainen arvokisamitali aikuisten tasolla.

Yhteensä 15 kilometrin kilpailu ratkesi vasta kilpailun viimeisessä mäessä, jossa Björgen oli suomalaista vahvempi.

Perinteisen hiihtotavan 7,5 kilometrin osuudella kärkinelikko Charlotte Kalla, Heidi Weng, Marit Björgen ja Krista Pärmäkoski ryhtyi tekemään eroa muihin jo parin kilometrin hiihdon jälkeen. Lopullisesti ennakkosuosikit pääsivät irti pari kilometriä ennen suksien vaihtoa.

Vapaan hiihtotavan 7,5 kilometrin osuudella Björgen ja Pärmäkoski karkasivat Kallalta ja Wengiltä heti ensimmäisellä kilometrillä ja kaksikko taisteli maailmanmestaruudesta. Erinomaisella suksella hiihtänyt Pärmäkoski pysytteli Björgenin takana pitkään, eikä ryhtynyt vetotyöhön ennen vapaan osuuden puoliväliä.

Kilpailun viimeistä edellisessä mäessä Pärmäkoski yritti pudottaa Björgenin, mutta ei onnistunut jättämään hiihtokuningatarta taakseen. Sen sijaan viimeisessä mäessä Björgen jätti Pärmäkosken muutamalla metrillä. Stadionilla norjalainen piti suomalaisen takanaan ja Björgen voitti uransa 15:nnen maailmanmestaruuden. Pärmäkoski jäi Björgenille vajaa viisi sekuntia.

Pronssitaistelussa Charlotte Kalla oli Heidi Wengiä vahvempi vapaan hiihto-osuuden toisella puoliskolla ja ruotsalainen hiihti pronssille puoli minuuttia voittajan takana.

Weng joutui lopulta kiinniajetuksi, eikä kyennyt pitämään nelossijaansa. Tiukassa loppukirissä neljänneksi hiihti Sveitsin Natalie von Siebenthal. Weng oli viides, Itävallan Teresa Stadlober kuudes ja Venäjän Julia Tsekaleva seitsemäs. Sijat 4-7 tulivat maaliin 0,7 sekunnin sisällä.

Anne Kyllönen hiihti pernteisen osuudella pitkään muutama sekunti kärkinelikon takana, mutta vapaan osuudella hän tippui sijalle 12. Laura Mononen joutui pariin kertaan kolariin toisten hiihtäjien kanssa ja hän oli 13:s. Kilpailun neljäs suomalainen Johanna Matintalo oli 29:s.

Kilpailussa nähtiin huomattavan paljon kaatumisia. Heti lähdössä kaatui kahdeksan hiihtäjää yhteen kasaan. Myöhemmin Charlotte Kalla meni nurin alamäessä ja hetken päästä Laura Mononen kolaroi Japanin Masako Ishidan kanssa.

Kilpailun alisuorittajiin kuuluivat sprintissä erinomaisen menestyksen tehneet yhdysvaltalaiset. Paras USA:n hiihtäjä oli lopulta Kikkan Randall, joka oli 17:s. Jessica Diggins keskeytti.

Myös Norjan Ingvild Flugstad Östberg ja Ruotsin Stina Nilsson putosivat kärjen joukosta jo kilpailun varhaisessa vaiheessa. Östberg oli maalissa 19:s ja yli kolme minuuttia Björgenille jäänyt Nilsson vasta 26:s.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama