Triac Carbon Skate 550x90

Jauhojärvi taistelee vain hopeasta, Niskanen liian kova voitettavaksi

Sami Jauhojärvi ja parisprintin mitali. Kuva: ModicaNordicFocus

Sami Jauhojärvi ja parisprintin mitali. Kuva: ModicaNordicFocus

Sami Jauhojärvi uhkuu itseluottamusta pronssia tuoneen pariviestin jälkeen. Jauhojärven päämatka Lahden MM-laduilla on keskiviikkona, eikä 35-vuotias hiihtäjä pidä kynttiläänsä vakan alla.

– Kyllä tuo Iivon vauhti oli sen verran vakuuttavaa, että voi olla, että taistellaan vain hopeasta, Jauhojärvi heitti maanantaina joukkueen mediatilaisuudessa.

Jauhojärveä voisi alkukauden perusteella pitää tyhjänpuhujana, mutta eipä tehdä sitä virhettä. Hän on tähdännyt koko kauden MM-kotikisoihin, ja 15 kilometriä on hänen ainoa henkilökohtainen matkansa Lahdessa.

Jauhojärvi halusi MM-kisoja varten kokeilla rajojaan ja nosti jo viime kaudeksi harjoitusmääriään. Täksi kaudeksi hän kaipasi vielä uutta virtaa ja ärsykettä, ja sitä toi Jarmo Riskin tulo valmentajaksi.

– Jamppa oli viikolla katsomassa yhden harjoituksen, ja uskallettiin vetää riittävän kovaa ja riittävän paljon, kun tuntui, ettei maitohapon poisto lähde toimimaan normaalisti, Jauhojärvi selitti.

Kovan treenin perään hän hiihteli Vierumäen kisamajoitusmaastoissa perjantaina jopa 50 kilometrin lenkin, jotta lihakset saivat kaipaamaansa happea.

Jauhojärven paras henkilökohtainen MM-sija on vuodelta 2011 Oslosta, jossa hän hiihti 15 kilometrillä viidenneksi. Jauhojärvi pitää sitä kuitenkin harjoituksellisesti epäonnistumisena.

– Silloin en uskaltanut vetää riittävän kovaa pari päivää ennen kisaa.

STT–KAIJA YLINIEMI

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama