Triac Carbon Skate 550x90

Rajavartija Kittilä pikavauhdilla MM-kisoihin: Kassi kiinni ja auto käyntiin

Kusti Kittilä hiihtää sunnuntaina Lahdessa. Kuva: Modica/NordicFocus

Kusti Kittilä hiihtää sunnuntaina Lahdessa. Kuva: Modica/NordicFocus

Sotilas ei hätkähdä kiireellistäkään kutsua.

Vanhemman rajavartijan Kusti Kittilän kännykkään tuli perjantaina soitto kello 16.46. Hiihtomaajoukkueen valmentaja Teemu Pasanen oli yrittänyt soittaa Kittilälle, että Lahden MM-kotikisojen 50 kilometrille olisi paikka. Kittilä ei arkipuuhissaan heti huomannut soittoa, mutta asia selvisi pian.

– Niin kuin normaalisti hälytystehtäviin vastatessa, kassi kiinni ja auto käyntiin. Vasteaika oli lyhyt, Sotkamosta Vierumäelle perjantaina ajanut Kittilä kertoi lauantaina joukkueen mediatilaisuudessa.

Kutsu oli Kittilälle mieluinen, sillä television perusteella Lahdessa on hyvä meininki.

Kittilä on harvinainen arvokisojen debytantti, jo 35-vuotias. Maailmancupissa hänellä on takana 22 henkilökohtaista kisaa, useimmat sprinttejä ja vuosien takaa.

– Varmasti on muitakin, jotka ovat löytäneet valmennuksellisen juonen myöhemmällä iällä, Kittilä arvioi myöhäistä arvokisadebyyttiään.

MTBXCMKusti Kittilä voitti maastopyöräilyn maratonmatkojen SM-kultaa vuonna 2015 Valkeakoskella. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Hänelle tuo juoni urkeni maastopyöräilystä, jossa harjoitteleminen ja kilpaileminen toi rentoutta hiihtämiseenkin.

– Maastohiihtäjänä ajauduin harjoitukselliseen umpikujaan. Ei löytynyt sellaisia harjoituksia ja rytmiä, että olisin lähtenyt kehittymään. Kun uusi ärsyke oli mieluisa, se aukaisi umpisolmua melko paljon.

Niin paljon, että Kittilä hiihtää uransa ensimmäisen MM-startin sunnuntaina.

STT–KAIJA YLINIEMI

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama