Triac Carbon Skate 550x90

Heikkinen otti työvoiton, valmentaja antoi luvan olueen

Heikkinen matkalla työvoittoon. Kuva: Modica/NordicFocus

Heikkinen matkalla työvoittoon. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkinen karjaisi Lahden hiihtostadionilla, kun 50 kilometrin pronssi varmistui MM-kotikisoissa.

Tunteenpurkaus oli Heikkiselle erikoinen, sillä yleensä hänen ulkoisesta olemuksestaan ei pysty päättelemään, onko hän voittanut mitalin vai sijoittunut 15:nneksi.

Lahdessa jyväskyläläisen mitalivire odotti kisojen viimeiseen matkaan asti. Viittäkymppiä edeltäneet hiihdot olivat sujuneet Heikkisen toiveisiin verrattuna alakanttiin.

– Tämä oli työvoitto moneen muuhun meriittiin verrattuna.

– Olen kokonaismaailmancupissa kolmantena, ja se on merkki perustason noususta. Tänne olin asettanut mitalitavoitteen, ja nyt se täyttyi, Heikkinen analysoi viilipyttynä mitalihaastattelussa.

Heikkinen ratkaisi mitalin stadionilla hyvällä taktisella osaamisella. Perjantain viestin kaatuminen ei käynyt mielessä, vaan Heikkinen keskittyi oman tilan hallintaan.

– Viestissä oman tilan hallinta petti ja kaaduin. Nyt pystyin samassa kohdassa niistämään (Martin Johnsrud) Sundbyn, ja tiesin, että kun

Sundby joutuu mies miestä vastaan loppukahinoihin, hän tekee virheen. Teki taas, Heikkinen kertasi Sundbyn horjahtamista.
Heikkisen valmentaja Toni Roponen piipahti kesken haastattelun lyömään suojattiaan olalle ja kehotti tätä nauttimaan.

– Voit ottaa yhden oluen, Roponen sanoi.

Heikkinen tuumasi, että "on tiettyjä asioita, joista urheilija kantaa itse täysin vastuun, vaikka valmentaja sanoo ohjeita suuntaan tai toiseen".

STT-KAIJA YLINIEMI

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama