SWIX F4 Premium 550x90

Suomalaisten erinomainen vire jatkuu

Naisten kärkikolmikko. Kuva: NordicFocus

Naisten kärkikolmikko. Kuva: NordicFocus

Suomalaisnaisten väkevä tekeminen jatkui maastohiihdon maailmancupissa myös sunnuntaina Oslon 30 kilometrin perinteisen kisassa. Peräti viisi sinivalkoista ylsi 18 parhaan joukkoon upeasti podiumille hiihtäneiden Krista Pärmäkosken ja Kerttu Niskasen johdolla.

Kisan voittanut ja jo kuudennen kerran Holmenkollenilla juhlinut Norjan Marit Björgen painoi karkuun muilta uransa 107:een maailmancupin voittoon jo noin kolmen kilometrin paikkeilla. Taistelu muista huippusijoista oli tasaisempaa, ja lopulta Krista Pärmäkoski sekä Kerttu Niskanen valtasivat palkintokorokkeelta upeat sijat kaksi ja kolme.

- Urheilija oli aika väsynyt, ei missään nimessä ollut helppoa tekemistä. Kun lähdettiin viimeiselle ringille, tuntui että energiat loppuvat. Taistelin mäen päälle ja päävalmentaja ojensi hapottoman Coca-Colan, jonka nautiskelin. Sain sen verran energiaa, että pystyin taistelemaan porukan mukana, Pärmäkoski kertoi.

- Olen todella onnellinen, että pääsin podiumille. Kausi on ollut todella vaikea minulle. Harjoituskausi meni hyvin ja odotukset ovat olleet paljon korkeammalla, maailmancup-kauden parhaan sijansa napannut ja kokonaistilanteessa kahdeksantena oleva Niskanen puolestaan jutteli.

NiskanenPärmäkoskiNF

Ratkaisut Björgenin takana muiden podium-paikkojen suhteen tapahtuivat vasta kisan loppuhetkillä. Pärmäkosken ja Niskasen ero maalissa oli reilu sekunti, neljänneksi hiihtänyt Norjan Heidi Weng puolestaan jäi Niskasesta lopulta puolisentoista sekuntia.

- Tiesin, että sprinttimäkeen kaikki iskevät. Otin oman ladun ja pysyin hyvin porukan mukana. Liukkaalla suksella luotin, että stadionilla alkavat minun vahvuudet, ylähyllyllä sain tehtyä vähän eroa. Loppusuora on minulle ollut yleensä vahva, jo toisen kakkossijan putkeen ottanut ja maailmancupissa toisena oleva Pärmäkoski analysoi.

Suomalaisnaisten panos kauden viimeisessä Euroopassa käydyssä kilpailussa oli erinomainen. Aino-Kaisa Saarinen hiihti mahtavan urakan päätteeksi seitsemänneksi, Laura Mononen 10:nneksi ja Johanna Matintalo 18:nneksi. Anne Kyllönen keskeytti.

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Hiihtotekniikka kuntoon!

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama