SWIX F4 Premium 550x90

Hiihtäjät lumihelvetissä Quebecissä: Pål Golberg ja Dario Cologna nukkuivat yön bussissa

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Kuvituskuva. Kuva: NordicFocus

Norjalaisten bussi käytti 11 tuntia 40 kilometriin.

Pohjois-Amerikassa riehunut myrskysää on vaikeuttanut niin korkean tason poliittisia tapaamisia kuin NHL-ottelujakin. Tulevan viikonlopun maastohiihdon maailmancupia sään ei pitäisi häiritä, mutta hiihtäjien matkantekoa ja valmistautumista lumimyräkät ovat haitanneet.

Norjan yleisradioyhtiö NRK kirjoittaa, että Norjan hiihtomaajoukkueen huoltajat, valmentajat sekä hiihtäjä Pål Golberg ovat olleet pulassa matkalla Montrealista Quebeciin.

11 tuntia 40 kilometriin

Norjalaishiihtäjät ovat jo pääosin paikan päällä Quebecissä, mutta Golberg matkusti myöhemmin, sillä hän sai hiihtokäskyn vasta Martin Johnsrud Sundbyn luovuttua paikastaan. Samassa bussissa norjalaisten kanssa on myös sveitsiläishiihtäjä Dario Cologna.

Norjan sprinttivalmentaja Arild Monsen kertoi norjalaisviestimille, että Montrealin lentokenttä suljettiin heti kun heidän lentonsa oli laskeutunut. Sen jälkeen alkoi hidas matkanteko kohti kilpailupaikkaa.

- Olemme nyt bussissa, mutta olemme käyttäneet 40 kilometriin 11 tuntia ja meillä on vielä 240 kilometriä edessä, Monsen kertoi NRK:lle.

Golberg11032017ThibautNFPål Golbergin valmistautuminen viikonloppuun ei ole sujunut optimaalisissa merkeissä. Kuvassa hän hiihtää Holmenkollenin 50 kilometrin kilpailua. Kuva: Thibaut/NordicFocus

Vahva tuuli on vaikeuttanut liikennettä ja lumipyry on tukkinut tiet. Hiihtäjät, huoltajat ja valmentajat viettivät lähes koko illan ja tiistain-keskiviikon välisen yön bussissa. Lumikaaos helpottanee kunnolla vasta keskiviikkoillasta.

Monsen kuvaili sääolosuhteita helvetillisiksi, mutta bussissa ei ole ollut hätää, sillä se on lämmin ja mukana on ruokaa. Pål Golberg tosin kuvaili, että valmistautuminen maailmancupin päätöskierrokseen ”ei ole optimaalinen”.

Lisäksi Norjan suksihuolto ei pääse tekemään perusteellisia suksitestejä. Quebeciin on ennustettu keskiviikoksi sankkaa lumisadetta, mutta viikonloppuna kelien pitäisi olla kohdallaan.

Iivo Niskanen tarvitsi rautakankia

Myrskyn vaikutuksesta Suomen maajoukkueeseen ei ole tietoa, mutta Iivo Niskanen ja Ristomatti Hakola ovat ainakin jo hiihtäneet kisaladuilla. Niskanen julkaisi Facebook-sivuillaan kuvan, jossa parivaljakko taisteli sukset jalassa 20 metrin sekuntivauhdilla puhaltavassa tuulessa. Niskasen mukaan Hakola unohti hiihtolasit kotiin.

- Tartteis varmaan rautakanget että ei lähtis sauvat tuulen mukaan, Niskanen kirjoitti.

Maailmancupin päätöskierros Quebecissä alkaa sprinttihiihdoilla, jotka käydään perjantaina iltapäivällä ja alkuillasta Suomen aikaa.

-Juho-Veikko Hytönen

Kanadan maailmancupin ohjelma

Miesten ennakkoasetelmat ennen Kanadan viikonloppua

Naisten ennakkoasetelmat ennen Kanadan viikonloppua

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama