Triac Carbon Skate 550x90

Sundby saavutti yhden kauden tavoitteistaan

Martin Johnsrud Sundby Birkebeinerrennetin maalissa. Kuva: Visma Ski Classics

Martin Johnsrud Sundby Birkebeinerrennetin maalissa. Kuva: Visma Ski Classics

Norjan Martin Johnsrud Sundby teki sen mitä häneltä odotettiin voittamalla lauantaina 54 kilometrin mittaisen Birkebeinerrennetin. Maastohiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja piti huolen, että vauhtia pidettiin alusta asti, ja yhdeksän kilometrin jälkeen enää vain kaksi miestä kykeni seuraamaan hurjaa norjalaista.

Petter Eliassen ja Simen Østensen pysyivät Sundbyn matkassa 30 kilometriin asti, kunnes voittaja karkasi ylämäessä vahvalla tasatyönnöllä. Eliassen oli loppusuoralla lopulta Østensenia vahvempi ja nappasi toisen sijan.

Sundby hiihti Birkebeinerrennetin viimeksi vuonna 2015, jolloin hän jäi toiseksi Eliassenin jälkeen. Sundby myönsi, että se oli silmiä avaava kokemus, joka sai hänet keskittymään enemmän tasatyöntöön.

- Hyvä kilpailu, pidimme kovaa vauhtia alusta alkaen. Pystyin käyttämään ylämäissä vahvuuksiani hyväkseni ja saamaan eroa. Sukset toimivat hyvin ja olosuhteet olivat täydelliset. Yksi kauden tavoitteistani oli voittaa täällä, Sundby kommentoi.

- Kahden viikon päästä hiihdän Norjan mestaruuskilpailuissa, enkä ole vielä laskenut pois mahdollisuutta kilpailla Ski Classicsin finaaleissa Suomessa.

Paras suomalainen oli sijalle 71. hiihtänyt Heikki Korpela. Hän kommentoi Facebook-sivuillaan valinneensa kilpailuun sukset pitovoiteilla, mikä osoittautui virheeksi.

- Tämä kisa osoitti että pidot näissä karkeloissa on vain haittana, vaikka rata on ehkä kovin mahdollinen tässä sarjassa. Käytännössä koko matka tuli tasatyönnettyä pidot jarruna. Pito ei siis pitänyt, mutta hidasti kyllä, Korpela kirjoitti.

- Oppirahat on maksettava. Mahdollisuudet oli valita luistelusuksikin tasatyöntöön, mutta vielä ei luotto riittänyt siihen. Nyt riittää.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama