SWIX F4 Premium 550x90

Laukkanen omisti voittonsa Asko Nuutiselle: "Tänään on ollut tunteikas päivä"

Laukkanen omisti voittonsa Asko Nuutiselle. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Laukkanen omisti voittonsa Asko Nuutiselle. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Mari Laukkanen otti uransa toisen maailmancup-voiton takaa-ajokilpailussa Holmenkollenilla.

- Tänään minulla ei ollut paineita. On paras paikka aloittaa kilpailun kärjestä. Olen lähtenyt aina matkaan taempaa ja tiedän, että sieltä nouseminen on vaikeampaa. Nyt pystyin keskittymään täysin ammuntatekniikkaani, kommentoi Laukkanen.

Hän lähti matkaan ensimmäisenä kahdeksan sekuntia ennen Ranskan Justine Braisazia. Laukkanen ampui kolmelta ensimmäiseltä paikalta nollat. Viimeiseltä pystypaikalta Laukkanen ampui kolmannen laukauksensa ohi.

- En tajunnut voittoani vasta kuin viimeisessä nousussa ennen stadionia. Siellä kuulin, ettei Gabriela ole saavuttanut minua kovin paljoa.

Maaliin hän sai hiihtää selvällä etumatkalla toiseksi tulleeseen Tshekin Gabriela Koukalovaan nähden.

- Tunsin oloni todella väsyneeksi. Tänään on ollut erittäin tunteikas päivä minulle. Se on viennyt paljon energiaa. Menetimme viime yönä pitkäaikaisen ampumavalmentajamme (Asko Nuutinen). Kilpailu oli omistettu hänelle. Kilpailin niin kun hän oli pyytänyt minua tekemään jo vuosien ajan. Tänään en miettinyt voittoa tai häviötä, mietin vaan häntä. Olen kiitollinen, että onnistuin tänään ja pystyin antamaan tämän voiton hänelle.

Laukkanen18032017cm3

Kaisa Mäkäräinen oli tänään seitsemän 1:52.2 Laukkasesta jääneenä. Mäkäräinen ampui nollat molemmilta makuupaikoilta ja kummaltakin pystypaikalta yhdet sakkokierrokset.

- Tämän päivän kisaan lähdin ainoastaan kunnioittamaan Askon muistoa ja kaikkea sitä, mitä hän on minulle vuosien varrella ampumahiihdosta opettanut. Halusin onnistua mahdollisimman hyvin, ja olen ihan tyytyväinen siihen tulokseen, mitä tänään tein ja uskon, että Askokin olisi ollut, Mäkäräinen kommentoi.

- Erityisen ylpeä olen kuitenkin Marin suorituksesta. Tässä tilanteessa toinen voitto putkeen oli todella kova juttu, mutta ehkä me kaikki saimme jonkinlaista voimaa suoritukseemme surusta, mitä ei olla ehditty käsitellä vielä kunnolla.

Kauden ensimmäiseen takaa-ajokilpailuun selvinnyt Sanna Markkanen otettiin tänään kierroksella kiinni, ja hän joutui jättämään kilpailun kesken. Hän ennätti ampumaan kilpailussa makuupaikat. Niiltä hän otti yhteensä kolme sakkoa.

- Vaikea kisa. Tuuli pyöritti ampumapenkalla jonkin verran enkä osannut sitä hallita. Ongelmat kaluston kanssa jatkuivat ladulla. Askon muistoa kunnioittaen, Markkanen kommentoi.

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama