Triac Carbon Skate 550x90

Kowalczyk soolohiihdolla voittoon - Heiskasen kisa taistelua

Justyna Kowalczyk Kuva: Modica/NordicFocus

Justyna Kowalczyk Kuva: Modica/NordicFocus

Birkebeinerrennetin nopein nainen oli soolohiihdon esittänyt Puolan Justyna Kowalczyk. Pitovoiteilla hiihtänyt voittaja käytti 54 kilometrin matkaan aikaa 2:46:42.

Kowalczykin takana Masako Ishida ja Britta Johansson Nogren pelasivat kissaa ja hiirtä, kun pitovoideilla hiihtänyt Ishida pystyi kasvattamaan eroa Nogrenin aina nousuissa, laskuosuuksien ollessa tasatyönnöllä edenneelle Nogrenille edullisempia. Lopulta Vasaloppetin voittanut Nogren oli maalissa toinen yli neljä minuuttia Kowalczykista.

- Olen todella onnellinen. Kaikki meni hyvin ja kannustus radan varrella oli hämmästyttävää. Aion hiihtää tällä kaudella myös loput Ski Classicsin- kilpailut, Kowalczyk kommentoi.

Paras suomalainen oli sijalle 23. hiihtänyt Heli Heiskanen.

- Kisa oli minulle suuri pettymys. Suksi toimi kohtuullisesti alun kilometrin ja kahden kilometrin kohdalla hiihto muuttui taisteluksi. Tasatyönnössä lisätty pito hidasti liukua ja eteneminen muuttui tuskaksi. Käytännössä oma kisani oli käyty ensimmäisen nousun päätyttyä 14 kilometrin kohdalla, Heiskanen kommentoi.

Etukäteen tiedossa ollut vaativa rata ja tiimin mielipide puolsivat pitovoiteilla matkaan lähtemistä.

- Tänään olisin mahdollisesti tasatyöntäen saavuttanut paremman tuloksen kuin huonolla pidolla rimpuillen. Vaikka pitoa ei käytännössä tuntureilla ollut lainkaan, sain kisan viimeisille 16 kilometrille hyvän rytmin ja lopussa sain ohitettua monia tyttöjä. Loppu kisassa tuli myös väliajallisesti kohtuullisen hyvin.

Kokonaistilanteessa Heiskanen jatkaa edelleen kuitenkin kuudennella sijalla.

- Tilanne on nyt nollattu ja katse suunnattu kohti ensi viikon Årefjällsloppettia.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama