SWIX F4 Premium 550x90

Pärmäkoski taistelee hiihtocupin kakkossijasta Kanadassa

Krista Pärmäkoski sijoittui kolmanneksi maastohiihdon maailmancupissa Kanadassa. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski sijoittui kolmanneksi maastohiihdon maailmancupissa Kanadassa. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoskella on yli 45 sekuntia kirittävää kärkeen, kun maastohiihdon maailmancup huipentuu 10 kilometrin takaa-ajoon sunnuntaina Kanadassa. Suomen tämän kauden ykköshiihtäjä aikoo parantaa päätöskisassa asemiaan, mutta miettii myös cupin kokonaiskilpailua.

Pärmäkoskella on sauma yltää maailmancupin kokonaiskilpailussa toiseksi, mikä olisi suomalaisten ensimmäinen palkintosija cupin kokonaispisteissä sitten kevään 2009. Tuolloin Aino-Kaisa Saarinen oli kolmas.

Kärkikolmikosta Pärmäkoski ei voi enää pudota, ja kakkossijan osalta hänen uhkaajansa on Norjan Ingvild Flugstad Östberg.

– Tarkkailen tilannetta kokonaiscupin kannalta. Östbergin kanssa taistellaan kakkospaikasta. Hänen selkäänsä janoan, Pärmäkoski ennakoi sunnuntain kisaa Hiihtoliiton haastattelunauhalla.

Hän on 76 pistettä Östbergiä edellä. Päätösmatkan lisäksi pisteitä on jaossa Kanadan-kiertueen kokonaissijoituksista.

Alun kompurointi verotti

Lauantaina perinteisen hiihtotavan kympillä Pärmäkoski kaatui alkumatkasta, mutta taisteli kolmanneksi.

– Oli hyvä päivä. Jos ei olisi tullut alun törmäyksiä, olisin voinut taistella paremmistakin sijoista. Mutta olen ihan tyytyväinen, Pärmäkoski sanoi.

Vapaalla hiihtotavalla takaa-ajettavaksi lähtevä Norjan Heidi Weng on jo varmistanut maailmancupin kokonaiskilpailun voiton. Lauantaina hän taipui loppukiritaistelussa Marit Björgenille, jonka kanssa hän pääsee tasatahtiin myös sunnuntaina. Björgen lähtee sekunnin Wengin perään.

Suomalaisnaisista Saarinen ja Kerttu Niskanen starttaavat sunnuntaina peräkkäin yli minuutin päässä kärjestä. Niskanen oli lauantaina toiseksi parhaana suomalaisena kymmenes.

– Voi morjens, mikä kisa. Hirmu stressaavaa hiihtoa. Tuntui, että koko ajan oli jossain jotain kolaria, Niskanen tuumasi.

Saarinen hyödynsi vahvaa kevättalven kuntoaan ja oli 13:s. Hän arveli joutuneensa antamaan lopussa hieman periksi.

Perinteisellä 11:nneksi hiihtänyt Laura Mononen lähtee kymmenen sekuntia Saarisen ja Niskasen perään, ja Anne Kyllönen lähes kahden minuutin päässä kärjestä.

STT–KAIJA YLINIEMI

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama