Triac Carbon Skate 550x90

Mäkäräiselle tasaluku täyteen cup-kauden päätöksessä

Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen olivat molemmat tyytyväisiä kauden viimeiseen maailmancupin kilpailuun. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen ja Mari Laukkanen olivat molemmat tyytyväisiä kauden viimeiseen maailmancupin kilpailuun. Kuva: Manzoni/NordicFocus

Laukkanen päätti unelmaviikonlopun uran parhaaseen.

Suomen ampumahiihdon tähtikaksikko oli tyytyväinen, kun lajin maailmancup päättyi sunnuntaiseen yhteislähtökisaan Holmenkollenilla. Raskaan kauden päättäminen ei ollut ainoa ilahduttava asia, sillä myös tulokset tyydyttivät: Kaisa Mäkäräinen kolmas, Mari Laukkanen kuudes.

Mäkäräiselle palkintopallipaikka oli kauden yhdeksäs ja uran 70:s. Vaikka 21-kertainen cupin osakilpailuvoittaja ei tilastoista juuri perusta, tasalukuun yltäminen maistui.

– Jossakin vaiheessa ajattelin sitä, että olisi tällä kaudella hyvä saada se täyteen. Jos ei ensi vuonna kuljekaan, niin olisi tuo pyöreä luku olemassa. Eli ihan hyvälle se tuntuu, vaikka toki se alkuaikojen erityishehku podiumille pääsystä on ehkä vähän hiipunut. Voitoissa vielä pääsee sellaiseen omaan fiilikseensä, mutta näitä muita on kuitenkin jo niin paljon, "podium-uransa" kaudella 2007–08 avannut Mäkäräinen kuvaili puhelimitse Oslosta.

Tasaluku täyttyi, vaikka pystypaikat toivat sakon kumpikin ja eroa kolmossijaan oli 19 sekuntia viimeisen ammunnan jälkeen. Loppukiri oli kuitenkin tuttua Mäkäräistä, ja edelle jäivät vain voittoon kotiyleisön riemuksi yltänyt Norjan Tiril Eckhoff ja Tshekin Gabriela Koukalova.

– Pysty ollut tänä vuonna selkeästi makuuta heikompi, vaikka kokonaisosumaprosentti pyöriikin aika samoissa. Eli jos makuu toimii, se jättää sitten pelivaraa pystypaikoille. Ja nyt meni juuri niin, pystyin olemaan rennommalla mielellä pystyllä, Mäkäräinen kuvaili sunnuntaista ammuntaansa.

Maailmancupin kokonaispisteissä Mäkäräinen oli kolmas, edellään cupin voittanut Saksan Laura Dahlmeier sekä Koukalova. Se sai olon "ihan tyytyväiseksi", mutta nälkää riittää silti kosolti tulevaan.

– Paljon on kehitettävää, monella pienellä osa-alueella. Tässä lajissa motivaatio säilyy aika kovana näin vanhemmallakin iällä, 34-vuotias Mäkäräinen myhäili.

Mäkäräinen013

Laukkasen kisa kääntyi "tosi hyväksi"

Holmenkollenilla uransa maailmancup-voittajana perjantaina avannut ja lauantaina uudelleen voittanut Laukkanen jäi harvinaisesta triplasta, mutta se ei mieltä painanut.

– Tosi hyvä kisa. Näytti varmaan aika radikaalilta, kun kahden ammunnan jälkeen on sijalla 28. En hätkähtänyt, vaan jatkoin tekemistä samalla tavalla. Ja se toi parhaan yhteislähtökisani. Yhteislähtö on ollut minulle se vaikein, joten hieno päätös ja kruunu (viikonloppuun ja kauteen), Laukkanen iloitsi.

– Ja päivän nopein hiihtoaika, pitkän kauden päätteeksi. Se kertoo omalta osaltaan siitä pitkästä työstä, mitä on tullut tehtyä. Ja se seuraava tavoite tulevaan on se, että saa hyviä suorituksia tasaisesti.

Mäkäräinen ja Laukkanen jatkavat kautta vielä SM-kisojen merkeissä. Ensi viikonloppuna Oulussa kisataan ampumahiihdon SM:ää, ja sitä seuraavana viikonloppuna maastohiihdon SM-koitosta Kontiolahdella.

STT–JANNE LEHIKOINEN

Tulokset

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama