Triac Carbon Skate 550x90

Pärmäkoski hiihti toiseksi maailmancupin kokonaiskilpailussa

Krista Pärmäkoski. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski päätti maastohiihdon maailmancupin kautensa kokonaiskilpailun toiseen sijaan. Hän piti päätöskisassa Kanadassa Norjan Ingvild Flugstad Östbergin takanaan ja varmisti kakkossijansa.

Pärmäkoski on ollut koko kauden vahvassa vireessä, sillä hän ylsi palkintopallille jo avausviikonloppuna Rukalla marraskuussa. Lahden MM-kisoissa hän hiihti hopeaa yhdistelmäkilpailussa ja pronssia viestissä.

Maailmancupin kakkossija on suomalaisnaisten parasta pitkään aikaan. Aino-Kaisa Saarinen oli edellinen kolmen parhaan joukkoon yltänyt suomalainen, kun hän oli kolmas keväällä 2009 päättyneellä kaudella. Pärmäkoski oli viime kaudella neljäs.

Virpi Kuitunen voitti kokonaiscupin kahdesti peräkkäin 2007–2008.

Tänään Pärmäkoski sijoittui 10 kilometrin takaa-ajokilpailussa viidenneksi lähdettyään matkaan kuudentena. Päätöskisan voitti Norjan Marit Björgen, joka kepitti lopussa toisen norjalaisen Heidi Wengin. Weng päätti kauden kuitenkin cupin kärkinaisena, ja hän ylsi saavutukseen ensi kertaa urallaan. Quebecin takaa-ajossa kolmanneksi hiihti Ruotsin Stina Nilsson.

Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli päätöskisan 11:s, Laura Mononen 18:s, Saarinen 19:s ja Anne Kyllönen 28:s.

(STT)

Tulokset

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama