SWIX F4 Premium 550x90

Varis ja Kuronen juhla-Pogostan 58 km sarjan nopeimmat

Kari Varis nappasi Pogostan Hiihdon voiton. Kuva: Rauschendorfer/NordicFocus

Kari Varis nappasi Pogostan Hiihdon voiton. Kuva: Rauschendorfer/NordicFocus

Kouvolan Hiihtoseuran Kari Varis ja Lieksan Hiihtoseuran Jonna Kuronen olivat nopeimmat 40. kerran järjestetyn Pogostan Hiihdon 58 km sarjassa. Team Wassun Tero Turunen ja Joensuun Heidi Karjalainen voittivat uutuussarjan 30 km.

Kari Varis teki eron muuhun kärkiporukkaan viimeisellä 10 kilometrillä.

- Ensimmäinen 15 km hiihdettiin melko rauhassa. Sen jälkeen laitoin lisää vauhtia isoon pääletkaan. Se hajosi sillä tavalla, että meitä jäi neljä hiihtämään kärkeen. Tultiin aika rauhassa viimeiselle kympille. Siinä vaiheessa pistin kaasu pohjaan ja vedin lopun kovaa. Ihan kunnon harjoituksen sain SM-kisoja varten, Varis sanoi.

Varis hiihti edellisen kerran Pogostalla 2011 ja voitti silloinkin.

- Hyvin irtosi. Keli oli hyvä ja ladut aivan loistavassa kunnossa. Oli mukava tulla pitkästä aikaa hiihtämään Pogostaan.

Osallistujamäärä kasvoi 70 prosenttia

Juhlahiihto houkutteli hiihtäjiä enemmän kuin vuosiin. Viime vuoteen verrattuna osallistujamäärä kasvoi yli 70 prosentilla, kun kahden päivän aikana hiihtäjiä oli lähes 1500.

Kisakoordinaattori Heikki Hamunen Ilomantsin Urheilijat ry:stä oli tyytyväinen juhlatapahtuman osallistujamäärään.

- Merkkivuoteen lähdettäessä arvioimme, että kasvava osallistujamäärä luo juhlatunnelmaa parhaiten. Osallistujien määrä kasvoikin hienosti, ja uudistimme tapahtumaa. Nyt keräämme palautteet ja kuulemme, miten osallistujat ottivat uudistukset vastaan, Hamunen sanoo.

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama