Triac Carbon Skate 550x90

Heikkinen hiihti cupin kokonaispisteissä viidenneksi

Matti Heikkinen. Kuva: Modica/NordicFocus

Matti Heikkinen. Kuva: Modica/NordicFocus

Suomen mieshiihtäjien päätavoite oli tällä kaudella Lahden MM-kisoissa, joten maailmancupin kokonaiskilpailu jäi hieman sivuraiteelle. Matti Heikkinen ylsi kuitenkin cupin kokonaispisteissä viidenneksi, mikä on suomalaisten paras noteeraus vuosiin.

Nykyhiihtäjistä Sami Jauhojärvi oli neljäs kevääseen 2009 päättyneellä kaudella. Cupin kokonaispisteissä palkintosijalle suomalaismiehistä on edennyt viimeksi Jari Isometsä oltuaan toinen 17 vuotta sitten.

Tämän päivän päätöskisassa suomalaiset eivät juuri pystyneet parantamaan asemiaan Kanadassa. Jauhojärvi oli Quebecissä 16:s, Ristomatti Hakola 17:s, Heikkinen 24:s ja Lari Lehtonen 35:s. Iivo Niskanen jätti kisan väliin, koska ei halunnut riskeerata sairastumista.

– Iivolla oli kurkussa tuntemuksia, Hiihtoliiton valmennuspäällikkö Eero Hietanen kertoi Kanadasta.

Maailmancupin kokonaiskilpailun voitti Norjan Martin Johnsrud Sundby. Hän ei kisannut finaalikiertueella, kuten ei myöskään cupin kakkoseksi hiihtänyt Venäjän Sergei Ustjugov. Harvey oli pisteissä kolmas, ja Heikkisen edelle nousi myös Kläbo.

Lahden MM-kisoissa Niskanen voitti 15 kilometriä perinteisellä, ja Heikkinen oli kolmas 50 kilometrin yhteislähtökisassa.

(STT)

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama