Triac Carbon Skate 550x90

Pärmäkoski huippukaudestaan: "Kaikki on toiminut"

Maastohiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun kolme parasta. Kuva: Modica/NordicFocus

Maastohiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun kolme parasta. Kuva: Modica/NordicFocus

Krista Pärmäkoski päätti maastohiihdon maailmancupin kauden kokonaispisteissä upeasti toiseen sijaan. Miesten puolella kokonaiscupissa Matti Heikkinen päätyi vahvan ja tasaisen talven päätteeksi niin ikään hienosti viidenneksi.

Pärmäkoski ei sanojensa mukaan ajatellut alkukaudesta, että hän taistelisi kokonaiskisassa kakkospaikasta, sillä päätähtäin oli Lahdessa.

- Kausi lähti hyvin liikkelle, niin totta kai lähdin taistelemaan kokonaiscupista. Olen tosi tyytyväinen, hyvä kausi, kaikki on toiminut ja olen pysynyt terveenä. Ne ovat avainasiat, millä olen pystynyt näinkin hyviin suorituksiin. Totta kai myös muut urheilijat, huolto ja staffi tsemppaavat toisiaan. Iso kiitos kaikille, jotka tässä hommassa ovat mukana, 11 kertaa tällä kaudella podiumille noussut Pärmäkoski kiitteli.

Suomalaistähti hiihti kauden päättäneellä minitourilla Kanadan Quebecissa viidenneksi. Pärmäkoski päätti viikonlopun ja kauden siis luonnollisesti tyytyväisin mielin.

- Ihan hyvä kisa, en tiedä olisiko minulla ollut muutakaan taktiikkamahdollisuutta, pyrin pitämään kovaa vauhtia, kun (Ingvild Flugstad) Östbergiä vastaan tänään taistelin. Siinä olisin varmasti joka tapauksessa hävinnyt loppukirin ruotsalaiselle, kun on enemmän sprintterityyppiä. Sillä tavalla olen ihan tyytyväinen, kun sain kukistettua Östbergin päänahan ja pidettyä sen kakkossijan overallissa ja distanssi-cupissa pysyin kolmantena.

pärmäkoski

Kaksijakoiset kotikisat

Lahden MM-laduilla Pärmäkoski saavutti tavoitteensa eli henkilökohtaisen mitalin. Hän oli yhdistelmäkilpailussa toinen, mutta kotikisoista jäi myös vähän hampaankoloon. Eniten Pärmäkoskea kismitti perinteisen hiihtotavan kymppi, jossa tavoiteltu mitali vaihtui seitsemänteen sijaan.

– En tiedä, jännitinkö sitä kisaa liikaa, Pärmäkoski mietti ja viittasi suksien valinnassa tekemäänsä virheeseen.

Lahden MM-laduilla Pärmäkoski laski lievästi miinuksen puolelle myös 30 kilometrin päätöskisan (kuudes) ja pronssiviestin, jossa hän hävisi lopputaistelun Ruotsin Stina Nilssonille.

– Aina olisi kiva voittaa kirejä, Pärmäkoski naurahti.

Pärmäkosken hiihtokausi saattaa jatkua vielä jopa kuukauden, jos hän urakoi Iisalmen puistohiihtojen ja SM-kisojen jälkeen vielä Norjassa Skarverennet-tunturihiihdon 22. huhtikuuta.

– Se on enemmän lomaa, ja samalla voi käydä testaamassa suksia, Pärmäkoski sanoi.

Maailmancupin kokonaistuloksissa toiseksi hiihtäneen Pärmäkosken takana muista suomalaisista kymmenen parhaan joukkoon ylsivät myös kahdeksanneksi päätynyt Niskanen ja 10:nneksi sijoittunut Mononen. Kaikkiaan naisissa pisteille ylsi 11 suomalaisurheilijaa.

heikkinenharvey

Heikkinen viides miesten cupissa

Miesten minitourilla Sami Jauhojärvi päätyi 16:nneksi ja parhaaksi suomalaiseksi.

- On mukavaa olla ihan hyvässä kunnossa. Tämänkin päivän suoritus oli loppua kohden nousujohteinen. Oli mukava ottaa sellainen takaa-ajajan rooli, oli mukava päättää maailmancup-kausi tähän. Mahtava fiilis, huolto on onnistunut viikonlopun aikana, koko tiimi on tehnyt loistavaa työtä, Jauhojärvi iloitsi.

- Huono viikonloppu, mutta erittäin mahtava kausi. Tähän on kiva lopettaa, maailmancupissa upeasti viidenneksi päätynyt Heikkinen tiivisti.

Miehissä talven aikana pisteille ylsi yhteensä peräti 17 suomalaista.

Maiden välisessä vertailussa Suomi oli yhteistuloksissa kolmas, miehissä neljäs ja naisissa samaisella sijalla kolmas.

(STT–KAIJA YLINIEMI/SHL)

Triac Carbon Skate 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama