Triac Carbon Skate 550x90

Hiihdon maailmancupin kolmonen pohtii uran lopettamista 26-vuotiaana

Ingvild Flugstad Östberg. Kuva: NordicFocus

Ingvild Flugstad Östberg. Kuva: NordicFocus

Norjalaishiihtäjä Ingvild Flugstad Östbergin kausi ei sujunut odotusten mukaan, vaikka hän olikin maailmancupin kokonaistuloksissa kolmas.

Lahden MM-kisoissa tulokset olivat vaisuja. Sprintissä hän oli 22:s, yhdistelmähiihdossa 19:s ja perinteisen kympillä kahdeksas. Kuntokäyrä ei osoittanut enää ylöspäin edes Holmenkollenilla tai Kanadan päätöskiertueella ja tämä sai 26-vuotiaan norjalaisen pohtimaan uran jatkoa.

Norjan yleisradioyhtiö NRK kysyi Östbergiltä suoraan, onko tämä miettinyt uransa lopettamista, eikä hiihtäjä sanonut varmuudella, että ura jatkuisi.

Vajaa viikko myöhemmin Oppland Arbeiderbladin haastattelussa oli jo toinen ääni kellossa, vaikka edelleenkin kaikki on vielä avoinna.

- Mitä todennäköisimmin jatkan uraani myös ensi kaudella, hän totesi lehdelle.

- Emme ole vielä tehneet yhteenvetoa tai analyysiä tästä kaudesta, enkä halua ennen sitä tehdä mitään päätöksiä, hän jatkoi.

Hän tarvitsee aikaa ennen jatkopäätöksen tekemistä. Östbergillä on vielä uskoa siihen, että hän pystyy kehittymään ja nauttimaan urheilusta sekä kilpailuissa että harjoituksissa.

Vuonna 1990 syntynyt Ingvild Flugstad Östberg on olympiavoittaja Sotshin parisprintistä ja hopeamitalisti samojen kisojen sprintistä. Falunin MM-kilpailuissa hän juhli maailmanmestaruutta parisprintissä. Vuosi sitten maailmancupissa hän oli kokonaiskilpailun toinen.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama