Triac Carbon Skate 550x90

WADA ei tee valitusta Johaugin tapauksessa

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Kansainvälinen antidopingtoimisto WADA ei aio tehdä valitusta hiihtäjä Therese Johaugin dopingtapauksessa. Asian vahvistaa norjalaiselle NRK:lle WADA:n viestinnästä vastaava Ben Nichols.

Aiemmin kansainvälinen hiihtoliitto FIS päätti valittaa Johaugin dopingtuomiosta urheilun kansainväliseen välitystuomioistuimeen CAS:iin. Muut osapuolet eli Therese Johaug, Kansainvälinen olympiakomitea sekä Antidoping Norge ovat päättäneet, etteivät valita tuomiosta.

Nichols ei suostunut kommentoimaan asiaa enempää WADA:n puolelta, joten arvailtavaksi jää, miksi valitusta ei tehty. Loogisin selitys lienee se, että asia tullaan käsittelemään joka tapauksessa CAS:ssa, eikä WADAn valitus olisi vaikuttanut asian käsittelyyn sen jälkeen, kun FIS oli tehnyt oman valituksen.

Toisaalta WADA:n valitus olisi ollut selvä merkki siitä, että se on tyytymätön Johaugin saamaan tuomioon. Norjalainen urheilujuristi Gunnar Martin Kjenner totesi NRK:lle, ettei WADAn ratkaisusta kannata tehdä sellaista johtopäätöstä, että antidopingtoimisto olisi tyytyväinen Johaugin saamaan 13 kuukauden kilpailukieltoon.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama