Triac Carbon Skate 550x90

Härkönen ja Alusniemi Vuokatti Hiihdon 50 kilometrin vapaan voittajat

Teemu Härkönen. Kuva: Vuokatti Hiihto

Teemu Härkönen. Kuva: Vuokatti Hiihto

Vuokatti Ski Team Kainuun Teemu Härkönen ja Squeesy Teamin Sini Alusniemi veivät voitot Vuokatti Hiihdon lauantain 50 kilometrin vapaan matkoilla.

Härkönen jätti toiseksi yltäneen Ville Maunukselan 1.02 minuutin päähän. Leevi Mutru oli kolmas. Naisten vastaavalla matkalla Alusniemi oli murskaavan ylivoimainen, sillä toiseksi yltänyt Elina Hämäläinen hävisi 11.53 minuuttia. Maria Novoselova oli kolmas.

- Muutaman irtiottoyrityksen päätteeksi pääsin omille teilleni. Alku 20 kilometriä hiihdeltiin aika maltillisesti, sitten tuli vauhtia lisää, kun lähdettiin Vaaran maisemiin. Porukka alkoi repeillä, ja Rekivaaran ja Heikkilän välillä Maunukselan kanssa haastoimme toisiamme, Härkönen tiivisti ratkaisun vaiheita.

Hän osallistui Vuokatti Hiihtoon vasta toisen kerran.

- Viime vuonna olin. Mukava hiihto tämä on, aurinkokin paistoi. Toivottavasti tämä oli Kontiolahden SM-hiihtoja ajatellen hyvää valmistautumista ja ehdin palautua kympin vaparille, ennen Vuokatti Hiihtoa sotilaiden SM-hiihdoissa kilpaillut mies tuumi.

Sini Alusniemen kilpailu sujui monessa kotimaisessa massahiihdossa nähdyllä kaavalla.

- Kaikki meni hyvin kisassa, ei ollut mitään vastoinkäymisiä. Pääsin heti alusta alkaen niin hyviin asemiin, että se riitti. Se vauhti mitä menin alusta asti, riitti. Perussuoritus oli. Menimme isommassa miesporukassa, missä olin ainoa naisena, Alusniemi sanoi.

Uimari Jenna Laukkanen nautti ensimmäisestä Vuokatti Hiihdostaan 20 kilometrillä.

- Ihan kiva kokemus, hyvä keli ja hyvä suksi, innostuin hiihtää kovempaa mitä ajattelin. Mahtavan hyvä fiilis, aurinkokin paistoi. Noin 7 kilsan kohdalla lähdin (siihen astisesta porukasta) ja itsekseen hiihdin loppuun, oli kyllä siisti kokemus. Itse olen tänään jo fiilistellyt, että ensi vuonna vaan uudelleen hiihtämään. Jos ensi kerralla lähden, varmasti pidempi matka, Laukkanen sanoi hymyillen.

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama