Triac Carbon Skate 550x90

Pärmäkoski ja Jauhojärvi Iisalmen Puistohiihtojen ykköset

Krista Pärmäkoski piti naisten kilpailussa ylivoimaista vauhtia Iisalmessa. Kuva: Mediatoimisto Oikea Käsi

Krista Pärmäkoski piti naisten kilpailussa ylivoimaista vauhtia Iisalmessa. Kuva: Mediatoimisto Oikea Käsi

Krista Pärmäkoski ja Sami Jauhojärvi olivat nopeimmat Iisalmen Puistohiihdoissa lauantaina.

Tapahtuma järjestettiin Iisalmen keskustassa, jossa hiihtäjät kiersivät noin kilometrin mittaista latua perinteisellä hiihtotavalla.

Naisten kuudella kilometrillä Pärmäkoski piti ylivoimaista tahtia heti alusta alkaen. Voittaja sai eroa kakkoseksi hiihtäneeseen Kerttu Niskaseen 47,5 sekuntia. Marjaana Pitkänen oli kolmas ja Johanna Ukkola neljäs.

Miesten kilpailussa Sami Jauhojärvi oli kymmenen kilometrin kilpailun nopein. Toiseksi tullut Perttu Hyvärinen taisteli puoli minuuttia perään lähteneen Jauhojärven kyydissä. Hetkeksi Hyvärinen jo tippui olympiavoittajan vauhdista, mutta hän sai Jauhojärven vielä uudelleen kiinni ja maalissa miesten välinen ero oli 30,9 sekuntia.

JauhojarviSamiIisalmiOikeaKasiMiesten voittaja Sami Jauhojärvi. Perässä tulee Perttu Hyvärinen. Kuva: Mediatoimisto Oikea Käsi

Ville Nousiainen oli kolmas 34 sekuntia Jauhojärvestä ja reilu kolme sekuntia Hyvärisestä. Lari Lehtonen oli neljäs ennen viidenneksi sijoittunutta Joni Mäkeä. Nuori Lauri Mannila hiihti hienosti kuudenneksi vain 1.25 Jauhojärveä hitaampana.

Lahden 15 kilometrin perinteisen kilpailun maailmanmestari Iivo Niskanen ei voinut hiihtää ollessaan vielä toipilas sairasteluiden jäljiltä.

Tapahtuma kiinnosti myös yleisöä. Arvioiden mukaan Iisalmessa Suomen huippuhiihtäjien menoa seurasi parituhatpäinen yleisö.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama