Triac Carbon Skate 550x90

Sundby haluaa henkilökohtaisen olympiakullan ensi talvena: pistää kaiken peliin yhdellä matkalla

Kuva: NordicFocus

Kuva: NordicFocus

Maailman parhaimpiin maastohiihtäjiin kuuluva, ellei jopa maailman paras Martin Johnsrud Sundby voitti tänäkin vuonna mailmancupin kokonaiskilpailun ylivoimaisesti. 

Lisäksi hän kuului ennakkosuosikkeihin jokaisella hiihtämällään matkalla Lahden MM-kilpailuissa. Siitä huolimatta häneltä puuttuu edelleenkin henkilökohtainen maailmanmestaruus ja olympiakulta.

Sundbyllä on yksi henkilökohtainen olympiapronssi, kolme MM-hopeaa ja yksi MM-pronssi. Näistä mitaleista kolme on tullut 30 kilometrin yhdistelmähiihdosta ja kaksi 15 kilometrin väliaikalähtökilpailusta.

Etelä-Korean Pyeongchangissa norjalaisen tärkein kilpailu on 15 kilometrin väliaikalähtö, joka käydään vapaalla hiihtotavalla. Hän kertoi asiasta Sulitjelman pikkukylässä Norjassa viikonloppuna.

- Te olette ensimmäiset, jotka kuulevat tästä, ja monelle tulee yllätyksenä se, että olen jo päättänyt jättää panostuksen viidellekympille vähemmälle ja sen sijaan laitan “all-in“ 15 kilometrin vapaan kilpailuun, Sundby paljasti hiihtosivusto Langrenn.comin mukaan.

Olympiakulta ei tule yksin, vaan menestyvät urheilijan taustalla on suuri tiimi. Sundby on alkanut jo kasata joukkojaan talviolympialaisiin. Hänellä on jo alustava nimilista siitä, ketkä tulevat toimimaan hänen taustallaan ensi kaudella.

Sundby kertoi aikeistaan Kobberlöpet-hiihtomaratonin yhteydessä järjestetyssä tilaisuudessa. Hiihtokilpailuun osallistui myös Petter Northug. Sundby voitti 43 kilometrin perinteisen hiihtokilpailun yli kuuden minuutin marginaalilla. Petter Northug hävisi Sundbylle peräti 11 minuuttia.

-Juho-Veikko Hytönen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama