SWIX F4 Premium 550x90

Kaisa Mäkäräinen hiihti mestaruuteen vitosella

Kaisa Mäkäräinen. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen. Kuva: NordicFocus

Kaisa Mäkäräinen nousi vahvan lopun ansiosta voittajaksi SM-hiihtojen viiden kilometrin väliaikalähtökilpailussa kotiladuillaan Kontiolahdella.

Mäkäräiselle taipui Krista Pärmäkoski.

Vapaalla hiihtotavalla käydyssä kilpailussa viimeisenä ladulle lähtenyt Pärmäkoski johti Mäkäräistä 1,8 kilometrin väliajassa 8,3 sekunnilla. Seuraavalla parilla kilometrillä Mäkäräinen oli Pärmäkoskea nopeampi ja naiset olivat 3,7 kilometrin väliajassa lähes tasoissa.

Viimeisellä reilun kilometrin matkalla Krista Pärmäkoski ei pystynyt vastaamaan Mäkäräisen vauhtiin ja Kontiolahden Urheilijoiden Mäkäräinen voitti SM-kultaa 6,4 sekunnin erolla Ikaalisten Urheilijoiden Pärmäkoskeen.

Kaisa Mäkäräinen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoonsa. Hän pohti, aloittiko Pärmäkoski liian kovaa sekä hiihtäjille että ampumahiihtäjille vieraalla matkalla.

- Tällaisella vitosella tulee helposti ajatus, että on lähdettävä niin kovaa kuin pääsee. En muista milloin olen viimeksi hiihtänyt tätä matkaa, pitää mennä vuosikymmeniä ajassa taaksepäin, Mäkäräinen totesi Ylen haastattelussa.

- Kevätkunto on ok. Tämän tuloksen perusteella uskaltaa lähteä ensi viikollakin matkaan, Mäkäräinen kertoi viitaten ensi viikonlopun 30 kilometrin SM-kisaan

Pärmäkoski kertoi, että viimeinen kilometri oli vaikea.

- Lähdin tosi kovaa liikkeelle ja ajattelin, että kestän happoa loppuun asti, mutta viimeisellä kilometrillä en enää kestänyt. Näitä matkoja hiihdetään tosi harvoin ja niitä on vaikea hiihtää. Sitä tietää, että kympin jaksaa hiihtää, mutta kymppiä ei hiihdetä yhtä kovaa kuin tätä matkaa, Pärmäkoski kertoi kilpailun jälkeen Ylen haastattelussa.

Pronssille hiihti Lempäälän Kisan Aino-Kaisa Saarinen, joka voitti sekunnilla Enon Kisa-Poikien Mari Laukkasen. Saarinen jäi Mäkäräiselle 19,3 sekuntia.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama