Triac Carbon Skate 550x90

Matti Heikkinen niittasi muiden ankkureiden päälle vielä itsensäkin

Miesten SM-viestin kolme parasta joukkuetta. Kuva: Niko Jouhkimainen

Miesten SM-viestin kolme parasta joukkuetta. Kuva: Niko Jouhkimainen

Ojansivu ei pettänyt joukkuettaan, Varis ei katunut Heikkisen perään lähtemistä.

Miesten 4x10 kilometrin SM-viestissä kultaa vei Vantaan Hiihtoseura joukkueella Waltteri Vinkanharju, Anssi Pentsinen, Olli Hiidensalo ja Matti Heikkinen. Toinen oli 9,9 sekuntia jääneenä Jämin Jänne ja kolmas Kouvolan Hiihtoseura, joka hävisi 11,9 sekuntia. Vantaan Winkanharju toi joukkueensa avausosuudelta vaihtoon sijalla 13, 1.07,6 minuuttia kärjestä.

- Kevät on ollut aika vaikea, eikä oma osuus tänään ihan tyydyttänyt. Muut jätkät olivat kuitenkin niin kovassa kunnossa, että saivat paikattua. Mestaruus on hieno juttu, Vinkanharju kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Pentsinen oli tyytyväinen suoritukseensa. Hän tuli vaihtoon neljätenä, 1.04,5 minuuttia kärjestä.

- Kauden paras perinteinen kisa normaalimatkalla. Pysyimme osuudellani mukana kamppailussa.

Kolmannella osuudella Olli Hiidensalo kuroi eron kärkeen 33,6 sekuntiin.

- Ihan ok veto. Hiihto oli parempi kuin eilen, sillä jalka toimi paremmin, Hiidensalo sanoi.

Ankkuri Matti Heikkinen aloitti reippaasti ja sai kärjen nopeasti kiinni. Hän ratkaisi kisan hyvissä ajoin, eikä maalisuoran ratkaisua tänään kullasta nähty.

- Päätin lähtiessäni, että ihan sama ketä edellä on, niin niittaan kaikki. Sitten toisaalta niittasin lopussa itsenikin, Heikkinen naurahti.

- Kultaa saatiin ja se oli kaikista tärkeintä tänään. Pojat pohjustivat asiat hyvin ja voitto maistuu makealta.

Ojansivu ei pettänyt joukkuettaan

Himmeimmistä mitaleista ankkuriosuudella taistelivat Jämin Antti Ojansivu, Kouvolan Kari Varis ja Vuokatin Teemu Härkönen. Lopulta Vuokatti jätettiin mitalien ulkopuolelle.

Hopea-ankkuri Ojansivu kertoi jalan tuntuneen raskaalta ankkuriosuudella, ja hän oli kykenemätön seuraamaan kun Heikkinen ja Varis irtosivat muutama kilometri ennen maalia.

- Ei se kiva paikka ollut katsoa, että siinä meni kultamitali ja siinä meni hopeamitali ja sitten taistellaan pronssista. Mietin, että jäädäänkö tässä neljänneksi. Jostain sitten viimeisellä lenkillä kaivettiin vielä aggrea, Ojansivu kertoi Hiihtoliiton nauhoilla.

Heikkinen ei ollut ainoa ankkuri, joka voi pahoin. Lopussa vauhti oli sen verran kovaa, että Jäminkin ankkurin ”aamupala kävi jo ylhäällä” ennen loppuratkaisuja.

- Täytyy olla tyytyväinen, että pystyttiin kakkossijaan enkä pettänyt joukkuetta, kun näin hieno pohjatyö tehtiin, hän jatkoi.

Varis ei katunut kullan tavoittelua

Kouvolan Hiihtoseuran pronssille ankkuroinut Kari Varis yritti pysyä Matti Heikkisen kyydissä jättäen Jämin ja Vuokatin taakseen, mutta tämä kostautui. Viimeisen kierroksen ylämäessä Heikkinen niittasi Variksen ja sen jälkeen Varis joutui tekemään kaikkensa pitääkseen joukkueensa mitaleilla.

- Siinä meni yli rajan, eikä siitä palautunut loppuun. Oli tiukkaa, että saatiin edes se himmein mitali. Mutta jännittävä viesti oli tänään, Varis pohti.

Varis mietti lehdistötilaisuudessa, että taktisesti viisaammalla hiihdolla hänen joukkueensa olisi ollut pykälän paremmalla sijalla maalissa.

- Jos ei olisi lähtenyt kultaa hakemaan, niin olisi voinut hopeaa tulla. Mutta ei harmita, tulipahan yritettyä, hän päätti.

Suomen Cupin miesten viestin kokonaispistetilanne on mielenkiintoinen ennen viimeistä Ylitornion osakilpailua. Jämin Jänne on kerännyt 532 pistettä ja johtaa neljällä pisteellä ennen toisena olevaa Kouvolan Hiihtoseuraa. Kolmantena on Vantaan Hiihtoseura 54 pistettä perässä Jämin Jännettä.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama