SWIX F4 Premium 550x90

Ristomatti Hakola kiri 30 kilometrin yhteislähtökilpailun mestariksi

Ristomatti Hakola. Kuva Touho Häkkinen

Ristomatti Hakola. Kuva Touho Häkkinen

Ristomatti Hakola oli vahvin Kontiolahden hiihtostadionilla sunnuntaina, kun jaossa olivat 30 kilometrin yhteislähtökilpailun SM-mitalit.

Yhteislähtökilpailussa lähes koko matkan vauhtia pitänyt Lari Lehtonen onnistui pudottamaan kyydistään kaikki reilut 100 matkaan lähtenyttä miestä kahta lukuun ottamatta. Ristomatti Hakola ja Ari Luusua pysyivät mukana tasaisen kovassa vauhdinpidossa.

Lehtosen työ palkittiin pronssimitalilla, kun sprinttihiihtäjinä kunnostautuneet Ristomatti Hakola ja Ari Luusua tulivat Lehtosen takaa ohi ja ryhtyivät taistelemaan kullasta puoli kilometriä ennen maalia.

Hakola oli Kontiolahden stadionalueella vahvin mies, eikä Luusua pystynyt vastaamaan voittajan vauhtiin. Maalissa Jämin Jänteen mies tuuletti voittoa kolmen sekunnin erolla Ounasvaaran Hiihtoseuran Ari Luusuaan. Imatran Urheilijoiden Lehtonen tuli maaliin reilu seitsemän sekuntia Hakolan jälkeen.

Voittaja tunnusti, että ilman pronssimiehen vetotöitä ei joukko olisi harventunut yhtä tehokkaasti.

- Kyllä siinä Lari teki aika paljon duunia. Aika pahalta tuntui lähteä puoli kilometriä ennen maalia ja ottaa kirkkain mitali. Mutta tämä on hiihtoa, Hakola kertoi Ylen haastattelussa.

Ari Luusua oli samoilla linjoilla Hakolan kanssa.

- Olin enemmän matkustajana koko kisan. Eilen tehtiin Pekan (Vähäsöyrinki) kanssa suunnitelma, että metriäkään ei vedetä. Lopussa yksi mies oli vahvempi, Luusua kertoi Ylen haastattelussa.

Himmeimpään mitaliin hieman pettynyt Lehtonen kertoi hiihtäneensä 30 kilometriä täysillä, kun perässä kaksi miestä tuli 29,5 helpommin. 

- Olisi vaatinut pidempiä mäkiä, että olisi saanut pojat pudotettua. Heillä oli sprintterien taktiikka, mutta minä halusin varmistaa mitalin, kertoi Lehtonen taktiikastaan.

Launatain viestin suomenmestari, Vantaan Hiihtoseuran Anssi Pentsinen oli neljäs ja Riistaveden Urheilijoiden Perttu Hyvärinen viides.

-Juho-Veikko Hytönen

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama