Triac Carbon Skate 550x90

Sami Jauhojärvi hiihtää viikonloppuna 50 kilomeriä lapsuuden laduilla: ”Jyvät erottuvat akanoista”

Sami Jauhojärvi hiihtää viikonloppuna lapsuuden kotiladuilla. Kuva: Touho Häkkinen

Sami Jauhojärvi hiihtää viikonloppuna lapsuuden kotiladuilla. Kuva: Touho Häkkinen

Maastohiihdon Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Ylitorniolla, jossa lauantaina hiihdetään viestit ja sunnuntaina SM-kilpailuiden pitkät matkat vapaalla hiihtotavalla.

Vaikka Suomen Cup järjestetäänkin Ylitorniolla ensimmäistä kertaa, riittää Aavasaksan Urheilijoilla kisajärjestäjänä ja Ainiovaaralla perinteitä. Nyt käytettävät ladut ovat päivitetty vuoden 2009 nuorten SM-kisojen latujen pohjalta. Myös stadionalue ja vanha 2,5 kilometrin latu ovat osittain uusittu. Viestissä hiihdetään 2,5 kilometrin lenkillä. Sunnuntaina naisten 30 kilometrillä kierretään 7,5 kilometrin rinkiä ja miesten 50 kilometrillä 8,3 kilometrin lenkkiä.

Ylitornion oma poika Sami Jauhojärvi on ollut kotiseudullaan alkuviikon. Hän on innoissaan päästessään kilpailemaan Suomen Cup -tasolla rakkaissa maisemissaan.

- Aika paljonkin on Ylitorniolta kisamuistoja, kun muutaman kilometrin päässä stadionilta asuin ensimmäiset 23 vuottani. Lapin Kulta -cupista on kovimmat muistot. Kyllä nämä radat yhdet raskaimmista ovat. Varsinkin aluksi, kun noustaan vaaran päälle parilla pienellä alamäkipätkällä, kyllä siinä saa hiihtää. Jyvät erottuvat akanoista. Onneksi näyttää kohtuuinhimilliseltä keliltä viidellekympille, Jauhojärvi miettii Hiihtoliiton tiedotteessa.

Hän luottaa myös siihen, että kansa löytää tiensä kisamaisemiin.

- Siitä on aikaa, kun minä olen täällä viimeksi hiihtänyt. Tiedän, että osa tulee katsomaan pelkästään minuakin.

Ylitornion Suomen Cupin ja SM-kilpailujen ohjelma ja lähtölistat

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama