Triac Carbon Skate 550x90

Kusti Kittilä onnellinen 50 kilometrin voittaja: “Tämä on minulle iso työvoitto“

Kuva: SHL

Kuva: SHL

Oulun Hiihtoseuran Kusti Kittilä oli lopulta selkeä Suomen mestari, kun Ylitorniolla hiihdettiin hiihtokauden viimeisistä mitaleista.

Miesten kuninkuusmatkan mestaruus ratkottiin 8,3 kilometrin radalla, jota kierrettiin kuusi kertaa. Kittilä ja Lari Lehtonen kävivät matkan varrella tiukkaa taistelua Suomen mestaruudesta. Lehtonen aloitti nopeammin, mutta Kittilä saavutti väliajoissa pikkuhiljaa ja lopulta ohitti. Maalissa eroa kaksikon välillä oli 39,3 sekuntia. Kolmannen sijan nappasi Sami Jauhojärvi.

- Fiilis oli voiton varmistuttua aika jäätävän mahtava. Tämä on minulle iso työvoitto. Monta vuotta on menty kärjen takana, eikä ole oikein osunut mitaleillekaan, Kittilä kertoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Päivän suoritustaan hän kuvaili yksinkertaiseksi.

- Peruvauhti päälle heti ensimmäisestä kierroksesta lähtien. Vahvoja jätkiä ei pysty nujertamaan alussa, vaan se on yritettävä tehdä tuossa lopussa. Viimeiselle kierrokselle piti keräillä motivaatiopiikki, että nyt on tehtävä ratkaisuja, jos haluan jotain voittaa, hän jatkoi.

Lehtonen taipui helpoilla pätkillä

Imatran Urheilijoiden Lari Lehtonen saavutti viime viikonloppuna Kontiolahdella SM-kultaa väliaikalähtökilpailusta ja pronssia yhteislähdöstä. Nyt tuli hopeaa 50 kilometriltä.

- Aloitin ehkä vähän reippaasti, mutta kuitenkin tuli kohtuullisesti loppuun asti, Lehtonen totesi Hiihtoliiton nauhoilla.

Hän arveli, ettei kyennyt helpoilla pätkillä riittävään vauhdinpitoon. Viimeisellä kierroksella hän kertoi Kittilän olleen selvästi parempi.

- Tämähän oli varmasti kuin tehty Kustille tämä kilpailu, Lehtonen analysoi summaten sunnuntain matkan, hiihtotavan ja Ainiovaaran ladut.

Lehtosen hiihdot on nyt tältä kaudelta hiihdetty.

- Aika tyhjä takki. Viimeisellä kierroksella alkoi jo sumeta silmissä, enkä enää tiennyt, että kumpaan suuntaan pitää lähteä: eteen vai taaksepäin, hän kuvaili olotilaa.

- Olen seurannut kansainvälisiä hiihtokavereita sosiaalisesta mediasta. Porukka alkaa olla aika pitkälti auringon alla lomailemassa. Ehkä itselläkin on syytä ottaa huilia, Lehtonen päätti.

Jauhojärveltä tason nosto

Sami Jauhojärvi kävi tiukkaa kamppailua Haapajärven Kiilojen Risto Uusivirtaa vastaan pronsista. Lopulta kokeneempi veti viimeisillä kilometreillä pidemmän korren. Hän kertoi, että tutuista laduista saattoi olla etua SM-kilpailussa.

- Ei siitä haittaakaan ole, että on näitä oman pienuutensa kiertänyt, Jauhojärvi totesi Vuokatti Ski Teamin Facebook-sivujen videohaastattelussa.

Hän oli tyytyväinen kauteensa, joka loppui sunnuntaina uran 60. SM-mitaliin.

- Selkeä tason nosto. Viime kausi meni ihan penkin alle. Pieneltä takamatkalta tähän kauteen ja paljon onnistumisia. On tehty oikeita asioista, hän summasi.

-Juho-Veikko Hytönen

Tulokset

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama