SWIX F4 Premium 550x90

Saarinen ja Vuorinen innolla Lapponiaan

Aino-Kaisa Saarinen kertoo halunneensa aina hiihtää Lapponian. Kuva: Touho Häkkinen

Aino-Kaisa Saarinen kertoo halunneensa aina hiihtää Lapponian. Kuva: Touho Häkkinen

Lapin tunturit kiehtovat monia pitkän kilpailukauden tehneitä huippuhiihtäjiäkin, joille Lapponia-hiihto on parhaita tapoja päättää hiihtokausi kotimaan lumilla huippuolosuhteissa.

Moninkertainen maailmanmestari ja olympiamitalisti Aino-Kaisa Saarinen ja maajoukkueen haastajaryhmään kuuluva Lauri Vuorinen ovat kaksi kovaa nimeä, jotka ovat innoissaan maanantaina alkavasta Lapponiasta.

Saarinen on nyt erityisen iloinen: virkeässä kevätkunnossa oleva hiihtäjä pääsee tällä kertaa lopultakin osallistumaan Lapponia-hiihtoon!

- Olen aina halunnut hiihtää Lapponian, ja nyt se on mahdollista. Olen aina tykännyt hiihtää Oloksen ja Pallaksen maisemissa, odotan viikkoa innolla ja hyvää säätäkin on luvattu, Saarinen sanoi.

Lauri Vuoriselle Lapponia-viikko on jälleen mukava kauden päätös.

- Ihan kärkisijoituksista lähdetään taistelemaan. Viime vuonna oli todella liukas keli joka päivä, porukassa hiihdettiin. Siinä ehtii jopa vähän keskustella kavereiden kanssa matkalla. Vähän kuulumisia, Laurilta (Lepistöltä) kyselin kerran myös, mitä tulee seuraavaksi, kun hänellä oli enemmän kokemusta. Lapponiaan on hyvä lopettaa kausi, Vuorinen sanoo.

Ensimmäisen hiihtopäivän pitkänä matka on 60 kilometriä Olokselta Keimiötunturin kautta Olokselle, toisen hiihtopäivän 50 kilometriä Vuontisjärveltä Pallaksen kautta Olokselle ja kolmannen hiihtopäivän 80 kilometriä Hetan Ounasjärveltä Pallaksen kautta Olokselle.

Lisäksi Lapponiassa hiihdetään puolimatkat ja varttimatkat sekä myös Lasten Lapponia. Lasten Lapponiassa voivat maanantaina 10.4.2017 lapset ja nuoret (14 v. ja nuoremmat) hiihtää ilmaiseksi Maxi-Kiekerön (n. 9,5 km) tai Mini-Kiekerön (n. 3,5 km).

SWIX F4 Premium 550x350


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Premiumsport.fi

inov 8 alapanoraama